• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rapeat pikkuleivät, gluteeniton

Gluteenittomat pikkuleivät tehdään maissitärkkelyksestä. Koristele gluteenittomat keksit mantelirouheella tai kokonaisella hasselpähkinällä.
Rapeat pikkuleivät, gluteeniton
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 60 annosta
  • 30 - 60 min
  • 33 kcal / annos (6g)

Ainekset

60 annosta
    • 100gmargariinia
    • 1dlsokeria
    • 1muna
    • 3tlvanilliinisokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 3dlmaissitärkkelystä

Koristelu

    • mantelirouhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota kevyesti rasva ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vanilliinisokeri, kardemumma ja maissitärkkelys nopeasti sekoittaen. Leivo taikinasta 1 1/2 cm paksu tanko ja jaa se 60 palaan. Pyörittele palat sileiksi ja paina ohuiksi, halkaisijaltaan 3 cm pikkuleiviksi. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
  2. Paista 175- asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjolle laitettaessa voit ripotella pinnalle hieman kaakaojauhetta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 6g100 g

  • 33 kcal139 kJ
  • Proteiinia0,3 g
  • Hiilihydraatteja3,7 g
  • Rasvaa1,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua