
Toscapalat
- Annosmäärä24 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Toscapalat ovat uunipannulla valmistettu versio perinteisestä toscakakusta. Toscapaloja valmistat kerralla helposti suuremmallekin joukolle.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
24 annosta
4 | kananmunaa tai |
3 dl | sokeria tai |
100 g | tai |
2 dl | Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %) tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
3 tl | leivinjauhetta tai |
Kuorrutus | |
---|---|
150 g | tai |
1 3/4 dl | sokeria tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 ps (à 100 g) | tai |
2 rkl | maitoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 612 kJ / 387 kcal |
Rasva | 21,5 g |
josta tyydyttynyttä | 10 g |
Hiilihydraatit | 40,3 g |
josta sokereita | 26,3 g |
Proteiini | 6,9 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva, kerma ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 200 asteessa puolikypsäksi 8–10 minuuttia.
Mittaa kuorrutusainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada seos puolikypsän kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Jatka paistamista, kunnes kuorrutus on kauniin vaaleanruskea, eli 10–15 minuuttia. Jos haluat runsaasti kuorrutusta pinnalle, valmista annos 1 1/2-kertaisena.