Sienicalzone
Italialaisessa sienicalzonessa pizzataikinan reunat käännetään vastakkain pasteijamaisesti puolikuun muotoon. Noin 10,80€/annos.
2 kplyli 60 min
Ainekset
2 kpl
- 1 annos nopeaa italialaista pizzapohjaa
- 1 1/2dlpaahdettua tomaattikastiketta (ks.erillinen ohje)
Täyte
- 400gherkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
- 4valkosipulinkynttä
- 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 1rklvoita tai öljyä
- 3ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
- 2ps(à 125 g)Pirkka mozzarellaa
Valmistus
yli 60 min- Valmista pizzataikina ja paahdettu tomaattikastike ohjeiden mukaan.
- Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista sieniä siinä hetki. Lisää valkosipulit ja timjami. Kääntele vielä hetken.
- Leikkaa prosciuttokinkku suikaleiksi.
- Jaa taikina 2 osaan. Muotoile taikinapalat pyöreiksi pizzapohjiksi. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
- Levitä puolikkaalle pizzapohjalle täytteet siten, että reunaan jää pari senttiä taikinaa. Levitä ensin tomaattikastiketta, sitten sieniseosta ja prosciutto -kinkkua sekä lopuksi pinaattia ja revittyä mozzarellajuustoa.
- Taita taikinapuolikkaat täytteillä päällystettyjen puolikkaiden päälle. Painele reunat napakasti kiinni. Siirrä calzonet varovasti pellille.
- Paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes calzonet ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit valmistaa ohjeella myös neljä pienempää calzonea kahden ison sijaan. Tällöin riittää lyhyempi paistoaika, noin 7 minuuttia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kommentoi