Valkoinen pizza eli pizza bianco
Täydellinen napolilainen pizzapohja on tämän valkoisen pizzan salaisuus! Neljän juuston pizza tunnetaan myös nimellä pizza quattro formaggi. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.
- 4 kpl
- yli 60 min
Ainekset
4 kpl
Pizzapohja
- 600g(n. 9,2 dl)Caputo Classica 00-pizzajauhoja
- 385gvettä
- 18g(n. 3 tl)hienoa merisuolaa
- 1g(n. 1/3 tl)kuivahiivaa
Lisäksi
- 1ps(80 g)Pirkka Parhaat parmesaaniraastetta
- 1pkt(125 g)Pirkka sinihomejuustoa
- 2pkt(á 200 g/125 g)Pirkka mozzarellaa
- 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 1ruukkutuoretta timjamia
Valmistus
yli 60 min- Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
- Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
- Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.
- Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
- Sivele yhdelle pizzapohjalle kerrallaan oliiviöljyä. Esipaista pohjaa kuumassa uunissa noin 3 minuuttia.
- Ota pizza uunista. Lisää päälle parmesaani, murennettu sinihomejuusto, revitty mozzarella ja lusikalla tipoittain mascarponea. Paista vielä muutama minuutti niin, että juusto alkaa kuplia ja ruskistuu. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.
- Viimeistele tuoreella timjamilla ja halutessasi juoksevalla hunajalla.
Tiesitkö että...
Pizzan uuniin saaminen on usein hankalin kohta pizzan teossa. Pohjan muotoilussa kannattaa käyttää apuna reilusti karkeita vehnäjauhoja, ettei pohja tartu kiinni. Pizzalapio helpottaa paljon pizzan siirtämistä. Jos sinulla ei ole pizzalapiota, voit täyttää pizzan ohuen puisen leikkuulaudan tai toisen uuninpellin päällä ja asettaa pizzan sen avulla pizzakivelle tai kuumalle uunipellille. Voit myös viimeistellä pizzan pohjan paistinpannulla liedellä paistaen, kunnes pohja saa väriä. Muista kuitenkin muotoilla pizzasta paistinpannuun sopivan kokoinen.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Ruokalajit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi