Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Valkoinen pizza eli pizza biancoReseptin takana kumppani

Valkoinen pizza eli pizza bianco

Täydellinen napolilainen pizzapohja on tämän valkoisen pizzan salaisuus! Neljän juuston pizza tunnetaan myös nimellä pizza quattro formaggi. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.

  • 4 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

4 kpl

Pizzapohja

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
  2. Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
  3. Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.
  4. Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
  5. Sivele yhdelle pizzapohjalle kerrallaan oliiviöljyä. Esipaista pohjaa kuumassa uunissa noin 3 minuuttia.
  6. Ota pizza uunista. Lisää päälle parmesaani, murennettu sinihomejuusto, revitty mozzarella ja lusikalla tipoittain mascarponea. Paista vielä muutama minuutti niin, että juusto alkaa kuplia ja ruskistuu. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.
  7. Viimeistele tuoreella timjamilla ja halutessasi juoksevalla hunajalla.

Tiesitkö että...

Pizzan uuniin saaminen on usein hankalin kohta pizzan teossa. Pohjan muotoilussa kannattaa käyttää apuna reilusti karkeita vehnäjauhoja, ettei pohja tartu kiinni. Pizzalapio helpottaa paljon pizzan siirtämistä. Jos sinulla ei ole pizzalapiota, voit täyttää pizzan ohuen puisen leikkuulaudan tai toisen uuninpellin päällä ja asettaa pizzan sen avulla pizzakivelle tai kuumalle uunipellille. Voit myös viimeistellä pizzan pohjan paistinpannulla liedellä paistaen, kunnes pohja saa väriä. Muista kuitenkin muotoilla pizzasta paistinpannuun sopivan kokoinen.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    2,25/kpl
    2,25/kg
  • Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Hungry Chef pizzajauho 750g
    Hungry Chef pizzajauho 750g
    2,39/kpl
    3,19/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -8 %
    2,002 kpl
    1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,29/kpl
    29,32/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,89/kpl
    26,27/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,35/kpl
    10,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,99/kpl
    11,96/l
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    7,69/kpl
    7,69/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    3,45/kpl
    43,12/kg
  • Zanetti Parmonia juustoraaste 100g Italia
    Zanetti Parmonia juustoraaste 100g Italia
    2,45/kpl
    24,50/kg
  • Zanetti Parmigiano Reggiano juustoraaste 40g
    Zanetti Parmigiano Reggiano juustoraaste 40g
    2,55/kpl
    63,75/kg
  • Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinen
    Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinen
    1,85/kpl
    14,80/kg
  • Aura
    Aura
    22,90/kg
  • Gorgonzola Dolce Dop
    Gorgonzola Dolce Dop
    20,90/kg
  • Pirkka mozzarella 200g/125g
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -17 %
    2,302 kpl
    1,39/kpl
    11,12/kg
  • Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    1,49/kpl
    11,92/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    2,79/kpl
    22,32/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    2,29/kpl
    9,16/kg
  • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    4,25/kpl
    17,00/kg
  • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    2,39/kpl
    9,56/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Järvikylä Salvia ruukku
    1,89/kpl
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,29/kpl
    9,40/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    4,59/kpl
    9,18/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,85/kpl
    11,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 43 arvostelua