Hapanjuuripizza
Hapanjuureen leivottu pizza vaatii aikaa, mutta hyvää kannattaa odottaa! Itse tehty tomaattikastike ja simppeli tomaatti-mozzarellatäyte viimeistelevät nautinnon. Noin 0,80€/annos.*
3 kplyli 60 min
Ainekset
3 kpl
- 325g(3 1/4 dl)haaleaa vettä
- 100ghapanjuurta
- 500g(n. 8 1/2 dl)Molino Pasini La Tua Farina 00 -pizzajauhoja
- 10g(n. 2 tl)suolaa
- 20g(n. 1 1/2 rkl)oliiviöljyä
Tomaattikastike
- 2(150 g)sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1dlvalkoviiniä
- 2tlsokeria
- 1dlvettä
- 2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 2ps(à 200 g/125 g)Pirkka mozzarellaa
- 3(250 g)tomaattia
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sekoita noin 27-asteinen vesi, juuri, jauhot ja suola keskenään isossa kulhossa. Peitä liinalla ja jätä tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Sekoita taikinaan öljy. Taittele taikina: työnnä veteen kastetut sormet taikinan alle niin, että peukalo on taikinan päällä, irrottele sormin taikinaa kulhon pohjasta, ota napakka ote reunasta, venytä taikinaa ja nosta venytetty reuna taikinan yli. Kierrä astia myötäpäivään ja toista taittelua koko taikinan ympäri, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta. Peitä taikina liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä kolme tuntia ja taittele sinä aikana taikina samoin kolme kertaa.
- Kaada taikina pöydälle. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä taikinapalloja yksi kerrallaan molemmilta sivuilta jauhotetuin käsin niin että taikinan pinta kiristyy. Nosta taikinapallot vuokaan ja ripottele päälle vähän jauhoja. Anna olla huoneenlämmössä puoli tuntia ja siirrä taikinat jääkaappiin kelmulla peitettynä lepäämään yön yli.
- Ota taikinat esiin puolitoista tuntia ennen paistamista. Nosta ne leivinpapereille ja venyttele ja painele niitä varovasti pyöreiksi pohjiksi. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi reunoilta pois.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä. Mittaa kattilaan tomaattimurska, tomaattimurskapurkissa huuhdeltu vesi, valkoviini ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään tunnin ajan. Mausta kastike oliiviöljyllä, basilikalla ja suolalla.
- Levitä tomaattikastike pizzataikinan päälle. Viipaloi tomaatit ja levitä pizzalle. Revi pinnalle mozzarellaa.
- Kuumenna pelti tai pizzakivi uunissa ja valuta pizza leivinpaperilla kuumalle alustalle.
- Paista pizzat yksi kerrallaan 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Rouhi valmiin pizzan pinnalle mustapippuria.
Tiesitkö että...
Vinkki! Tarkista leivinpaperisi lämmönkestävyys pakkauksesta. Voit paistaa pizzat myös ilman leivinpaperia. Kumoa silloin pizzataikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille tai pizzakivelle, täytä nopeasti ja paista ohjeen mukaan. Tee loput pizzat samoin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi