• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Sipulinen uunikanaReseptin teki kumppani

Sipulinen uunikana

Tämä mahtavan makuinen kanaherkku syntyy muutamalla raaka-aineella. Sipulisen kermabroilerin makeuden salaisuus on ketsuppi.

  • 3 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

3 annosta
    • 1rs(500 g)Pirkka broilerin fileepihvejä (maustamattomia)
    • 3(300 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1dlöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2dlPirkka tomaattiketsuppia

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta broilerinfileet uunivuokaan ja vuoka 200-asteiseen uuniin. Kypsennä 5 minuuttia. Ota vuoka uunista, käännä fileet ja anna kypsyä toiset 5 minuuttia.
  2. Tee sillä välin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit samalla sekoittaen. Lisää mausteet ja ketsuppi. Lusikoi puolet seoksesta broilerien päälle vuokaan. Säädä uuni 175-asteeseen ja jatka kypsennystä 15 minuuttia.
  3. Lisää loppuun sipuliseokseen kerma. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Kumoa kastike lihojen päälle ja peitä vuoka foliolla.
  4. Hauduta vuokaa uunissa vielä 30 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

Tiesitkö että...

Voit käyttää myös marinoimattomia broilerin koipireisiä. Kypsennä tällöin vuokaa kermakastikkeen lisäämisen jälkeen tunti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 72 arvostelua