Sipulinen uunikana
Tämä mahtavan makuinen kanaherkku syntyy muutamalla raaka-aineella. Sipulisen kermabroilerin makeuden salaisuus on ketsuppi. Noin 2,55€/annos.*
- 3 annosta
- yli 60 min
Ainekset
3 annosta
- 1rs(500 g)Pirkka kanan fileepihvejä, maustamaton
- 3(300 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1-2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2dlPirkka tomaattiketsuppia
Valmistus
yli 60 min- Nosta fileepihvit uunivuokaan ja vuoka 200-asteiseen uuniin. Kypsennä 5 minuuttia. Ota vuoka uunista, käännä fileet ja anna kypsyä toiset 5 minuuttia.
- Tee sillä välin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit samalla sekoittaen. Lisää mausteet ja ketsuppi. Lusikoi puolet seoksesta kanojen päälle vuokaan. Säädä uuni 175-asteeseen ja jatka kypsennystä 15 minuuttia.
- Lisää loppuun sipuliseokseen kerma. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Kumoa kastike lihojen päälle ja peitä vuoka foliolla.
- Hauduta vuokaa uunissa vielä 30 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.
Tiesitkö että...
Voit käyttää myös marinoimattomia broilerin koipireisiä. Kypsennä tällöin vuokaa kermakastikkeen lisäämisen jälkeen tunti. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Teinipoika tykkäsi kastikkeesta, josta tuli tooooodella makeaa. Broileri oli huoneenlämpöistä ja silti tuolla 5+5min nesteet tuli ulos. Eli olisin ruskistanut tuo enemmin. Kastikkeesta tuli siis lientä. Koko huusholli haisi sipulille. Joku muu kasvis olisi ehkä sopinut sipulin kanssa. Ja oletteko koskaan yrittäneet laittaa kuumaan vuoksan foliota päälle? Poltin sormeni. Ei nyt mene jatkoon.
Parasta oli maukas ketsuppi-sipuli soosi. Käytin lempi ketsuppiani pirkka ketsupin tilalta. Valkosipulin jätin myös pois. Ruokalehden 1-2/2021 oheen mukaan käytin sipulien kuulottamiseen desin verran ölyä. Fileepihvit eivät ruskistu 2 x 5 min alkukypsytyksessä uunin alimmalla ritilällä. Ehkä ruskistuvat paremmin ylempänä ja grillin avulla. Fileet voisi suolata
Tuli todella hyvää, suosittelen lämpimästi ohjetta!(:
Vähensin ketsupin määrän puoleen koska 2 dl ketsuppia kuulosti yliammunnalta. Ruoka haisi ja maistui silti pääasiassa ketsupilta. En suosittele.
Ihan super herkullinen ja helppo resepti😍
En kyllä keksi miten tästä saisi pahaa. Kotikokilla ollut varmaankin joku raaka-aineista pilalla.
En tiiä mikä meni vikaan mutta kamalaa oli! Ehkä sipulit olisi pitänyt ruskistaa eikä vain kuullottaa. Hyi mikä hajukin ruuasta tuli.