Sipulinen uunikana
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Tämä mahtavan makuinen kanaherkku syntyy muutamalla raaka-aineella. Sipulisen kermabroilerin makeuden salaisuus on ketsuppi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
3 annosta
1 rs (500 g) | tai |
3 (300 g) | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 dl | tai |
3 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 753 kJ / 180 kcal |
Rasva | 8,2 g |
josta tyydyttynyttä | 3,8 g |
Hiilihydraatit | 10,8 g |
josta sokereita | 8,5 g |
Proteiini | 14,9 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nosta fileepihvit uunivuokaan ja vuoka 200-asteiseen uuniin. Kypsennä 5 minuuttia. Ota vuoka uunista, käännä fileet ja anna kypsyä toiset 5 minuuttia.
Tee sillä välin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit samalla sekoittaen. Lisää mausteet ja ketsuppi. Lusikoi puolet seoksesta kanojen päälle vuokaan. Säädä uuni 175-asteeseen ja jatka kypsennystä 15 minuuttia.
Lisää loppuun sipuliseokseen kerma. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Kumoa kastike lihojen päälle ja peitä vuoka foliolla.
Hauduta vuokaa uunissa vielä 30 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.
Voit käyttää myös marinoimattomia broilerin koipireisiä. Kypsennä tällöin vuokaa kermakastikkeen lisäämisen jälkeen tunti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka kanan fileepihvi maustamaton 3kpl/500gHinta 7,25/kpl14,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Naapurin maalaiskananpojan rintafilee maustamaton 600gHinta 7,99/kpl13,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Luomu tomaattiketsuppi 470gHinta 2,49/kpl5,30/kg
- Felix ketsuppi 485g vähemmän suolaa ja sokeria luomuHinta 4,25/kpl8,76/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(133 arviota)
- 30 - 60 min4,1(1 274 arviota)
- yli 60 min4,3(410 arviota)
- yli 60 min3,6(170 arviota)
- yli 60 min3,8(217 arviota)
- 30 - 60 min3,8(505 arviota)
- 30 - 60 min3,7(14 arviota)
- 30 - 60 min3,0(13 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (300 arviota)
- Anu Saukko10 kuukautta sittenMauskis! Hyvvee oli.
- Elina1 vuosi sittenHelppo ja todella maukas ruoka. Nam!
- Pettymys1 vuosi sittenOhjeen mukaan tehtynä ja ei kyllä hyvää sanottavaa tästä reseptistä. Ei jatkoon.
- Kokkailija2 vuotta sittenTodella maukas soosi,laitoin pikkasen sweetchilikastiketta,2 prk kermaa,veikkaan että tämä maistuu myös muksuille,ei ole liian ketsuppinen tai sipulinen.Varmaan voi ottaa kanoille pannulla väriä ja suoraan soosit päälle ja uuniin vaan heti kerralla,kypsennysaika oli itsellä pidempi.
- Nami2 vuotta sittenJää ehdottomasti meijän suosikkilistalle!
- kotikokki222 vuotta sittenOli tosi hyvää! Tein juuri ohjeen mukaan ja kana kypsyi hyvin meheväksi, kastike oli ihanan makeaa eikä maistunut liikaa ketsupille.
- Keiju612 vuotta sittenTeinipoika tykkäsi kastikkeesta, josta tuli tooooodella makeaa. Broileri oli huoneenlämpöistä ja silti tuolla 5+5min nesteet tuli ulos. Eli olisin ruskistanut tuo enemmin. Kastikkeesta tuli siis lientä. Koko huusholli haisi sipulille. Joku muu kasvis olisi ehkä sopinut sipulin kanssa. Ja oletteko koskaan yrittäneet laittaa kuumaan vuoksan foliota päälle? Poltin sormeni. Ei nyt mene jatkoon.
- Kotikokki562 vuotta sittenParasta oli maukas ketsuppi-sipuli soosi. Käytin lempi ketsuppiani pirkka ketsupin tilalta. Valkosipulin jätin myös pois. Ruokalehden 1-2/2021 oheen mukaan käytin sipulien kuulottamiseen desin verran ölyä. Fileepihvit eivät ruskistu 2 x 5 min alkukypsytyksessä uunin alimmalla ritilällä. Ehkä ruskistuvat paremmin ylempänä ja grillin avulla. Fileet voisi suolata
- Kanakokki3 vuotta sittenTuli todella hyvää, suosittelen lämpimästi ohjetta!(:
- Kokki 33 vuotta sittenVähensin ketsupin määrän puoleen koska 2 dl ketsuppia kuulosti yliammunnalta. Ruoka haisi ja maistui silti pääasiassa ketsupilta. En suosittele.
- Mmm4 vuotta sittenIhan super herkullinen ja helppo resepti😍
- Kotikokki 3484 vuotta sittenEn kyllä keksi miten tästä saisi pahaa. Kotikokilla ollut varmaankin joku raaka-aineista pilalla.
- Kotikokki 3474 vuotta sittenEn tiiä mikä meni vikaan mutta kamalaa oli! Ehkä sipulit olisi pitänyt ruskistaa eikä vain kuullottaa. Hyi mikä hajukin ruuasta tuli.