Uuniperunat ja lämmin kinkku-pinaattikastike
Valmista uuniperunoille vaihteeksi lämmin täyte. Herkullinen kinkku-pinaattimuhennos syntyy perunoiden kypsyessä. N. 1,95€/annos*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Kinkku-pinaattimuhennos
- 2valkosipulinkynttä
- 2tlrypsiöljyä
- 1ps(200 g)Pirkka lehtipinaattia (pakaste)
- 1tlk(2 dl)Arla Lempi Fraîche -kermaa
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat ylikypsää uunikinkkua
- 150gArla Passeli Port Salut -juustoa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Harjaa perunat puhtaiksi ja pistele perunat haarukalla. Pyöräytä perunat öljyssä ja paista 200 asteessa noin tunti.
- Viipaloi valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää pannulle kohmeinen lehtipinaatti ja paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada pannulle fraiche-kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
- Viipaloi kinkku ja raasta juusto. Lisää kinkku ja puolet juustosta pannulle. Mausta mustapippurilla.
- Tee kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa, niin että peruna aukeaa. Jaa täyte perunoille ja ripottele pinnalle loput juustosta.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit myös valmistaa perunat etukäteen ja lämmittää ne ennen tarjoamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi