• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Butter chicken eli intialainen voikana

Butter chicken eli intialainen voikana on tunnettu intialainen ruoka, jossa broileri yhdistyy mausteiseen tomaatti-kermakastikkeeseen. Tämäkin laktoositon resepti vain noin 2,30€/annos*.
Butter chicken eli intialainen voikana
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 322 kcal / annos (330g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi broilerit ja ruskista ne voissa paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää inkivääritahna, garam masala ja juustokumina. Kääntele vielä hetki.
  3. Lisää kasariin paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, murennettu chili, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää kastikkeeseen broilerit ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi kastikkeeseen ruokakerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarjoa voikana basmatiriisin ja naanleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 322 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia31,1 g
  • Hiilihydraatteja12,1 g
  • Rasvaa16,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 174 arvostelua
  • Katja19.2.2017

    Todella hyvä resepti ja ainakin meille sopivan mausteinen tällaisenaan. Tulisemman ystävä voi lisätä lisää chiliä. Myös lapset pitivät tästä!

  • :P17.10.2016

    Erittäin hyvä! Itse tykkään tulisesta ruuasta yleisesti, mutta en "butter chickenin" kohdalla, ja siksi suosittelenkin käyttämään vain vähän chiliä / chilijauhetta. Mutta joka tapauksessa SUOSITTELEN kokeilemaan reseptiä!

  • Nams21.9.2016

    Tosi hyvää. Vaikka ruokakerma unohtu pois :) chiliä (kuivattua) en laittanut kun hyppysellisen.

  • Karolinna5.9.2016

    Oikein hyvä resepti! Paseeratun tomaatin korvasin tuoreilla soseutetuilla ja kermana meni kaurakermaa. Sipulit ruskistin kuullottamisen sijasta, näin kerran pakistanilainen ystävä neuvoi, lisää maukkuutta. Lapsetkin 4-8v söivät hyvin.

  • Naps28.8.2016

    Itse vaihtaisin tuon teennäisen ruokakerman kunnolliseen kuohukermaan.

  • Tytti7.2.2016

    Olen kokeillut jo usemman kerran. Nyt löytyi sopiva Chili-annos meidän ystäville. = 2 punaista chiliä. Sellaista syö isot lapsetkin. Loistava resepti!

  • Erinomaista30.1.2016

    Meni kerralla kaikki putkeen ja lopputulos oli lempeän mausteinen ja herkullinen intialainen makumaailma. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!