Skagenröra
Skagenröra on klassinen ruotsalainen rapusalaatti, joka sopii erinomaisesti alkupalaksi saaristolaisleivän kanssa tarjottuna. Noin 1,50€/annos.*
6 annostaalle 15 min240 kcal / annos (110g)
Ainekset
6 annosta
- 2ps(à 180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1pieni (60 g)punasipuli
- 1 1/2dlFelix Kruunumajoneesia
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/2rklsitruunanmehua
- 1/4tlmustapippuria
- ripaussuolaa
Valmistus
alle 15 min- Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita. Anna makujen tasoittua hetki kylmässä. Tarjoa skagenröra saaristolaisleivän tai uusien perunoiden kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 240 kcal1 020 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja2 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Onko tosiaan tarkoitus laittaa skagenröraan 720 g (2x360g) katkarapuja? Samantapaisissa resepteissä on n. 300 g riittävä määrä.
Rapu, pahoittelut virheestä, tarkistimme vielä ohjeen uudelleen. Reseptiin käytettävien rapujen määrä pitäisi olla 2 x 180 g. Päivitämme tiedon.
Tosi hyvää myös uuniperunan kanssa.
Hyvää oli
kuulostaa tosi hyvältä!! :)
Loistavaa