Saaristolaisleipä ja skagenröra
Saaristolaisleipä ja skagenröra ovat Vappu Pimiän joulusuosikkeja. Resepti: Vappu Pimiä
yli 60 min195 kcal / 100 g
Ainekset
- 3dlkolmen viljan leseitä
- 3dlsiirappia
- 4dlruisjauhoja
- 9dlhiivaleipävehnäjauhoja
- 1rklsuolaa
- 3dlkaljamaltaita
- 1lpiimää
- 75ghiivaa
- 2rklvoita vuokien voiteluun
Siirappivesi
- 1/2dlsiirappia
- 1 1/2dlvettä
Skagenröra
- 2ps(à 180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1/2punasipuli
- 3rkltilliä hienonnettuna
- 1dlmajoneesia
- 1/2-1sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä piimä 37 asteeseen. Lisää piimän joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet. Älä vaivaa taikinaa.
- Kaada taikina kahteen 1,5 litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen, öljyllä voideltuun leipävuokaan. Peitä vuoat liinalla ja kohota noin tunnin ajan.
- Sekoita siirappi ja vesi keskenään.
- Paista leipiä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipien pintaa siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana.
- Skagenröra: Sulata katkaravut jääkaapissa ja valuta ne siivilässä. Kuori ja hienonna punasipuli ja tilli.
- Sekoita crème fraîche ja majoneesi kulhossa. Lisää joukkoon tilli- ja sipulisilppu sekä sitruunanmehu ja katkaravut, sekoita. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa skagenröra saaristolaisleivän kanssa. Koristele sitruunaviipaleella ja tarjoa heti.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 195 kcal816 kJ
- Proteiinia 5,79 g
- Hiilihydraatteja29,6 g
- Rasvaa5,47 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tein Vapun saaristolaisen leipiä ,kohosi hyvin ,paistoin alumivuoassa 2h niikuin ohjeessa sanottiin ,paistoin uunin alatasossa,kohosi uunissakin vielä vähän mutta sitten alkoi laskea ja kun otin uunista pois leivät laski keskeltä kuopaksi ja olivat linttaa,niikui vähän raakaa.
Huono leipoja, ikävä kuulla, ettei leipä onnistunut toivotulla tavalla! Reseptin toimivuus on testattu. Paistoaika on aina ohjeellinen, koska uunien teho vaihtelee. Jos kokeilet leivän kypsyyttä tikulla ja tikkuun jää taikinaa, paistoaikaa on syytä pidentää.
Heippa! Kauanko tämä leipä säilyy huoneenlämmössä, jos tällaisen antaa esimerkiksi joululahjaksi?
Monelleko Skagentöra annos on?
Angel, Skagenröra -resepti riittää arviolta noin 4-6 annokseen.
Takuuvarma resepti, nyt jo toista vuotta meidän joulupöydässä! :)
Minäkin tein leivät paperilehden ohjeen mukaan, ja lopputulos ei kyllä ollut onnistunut, koska kohotus puuttui. Iso oli pettymys, kun uunista tuli ulos lähes täysin syömäkelvotonta leipää :(
Pettynyt, kurjaa kuulla, etteivät leivät onnistuneet. Valitettavasti ohje kohotuksesta on jäänyt pois lehdestä. Voit vielä ottaa yhteyttä kuluttajapalveluun palautelomakkeen kautta, niin vastaamme sinulle henkilökohtaisesti.
Paperisessa lehdessä puuttuu tämä kohottaminen, joten saa nähdä mitä syntyy 😔
leipuri 75, valitettavasti lehdessä olleesta reseptistä on tosiaan jäänyt puuttumaan kohotusaika. Toivottavasti leivät kuitenkin onnistuvat.
Skagenröraan sopii mainiosti myös tomaattipyree (teelusikallinen). Se antaa makua ja väriä punasipulin lisäksi. Katkiksia paloittelin pienemmiksi - oli helpompi levittää leivälle. Meille tulee tämä joulupöydän alkupaloihin, tosi herkullista!
Pitäsköhän taikinaa jossain vaiheessa kohottaaki?
tarkkuutta, kiitos huomiostasi, kohottaminen on tosiaan vahingossa jäänyt pois ja korjaamme sen reseptiin. Leipiä kannattaa kohota noin tunnin ajan.