• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Saaristolaisleipä ja skagenröraReseptin teki kumppani

Saaristolaisleipä ja skagenröra

Saaristolaisleipä ja skagenröra ovat Vappu Pimiän joulusuosikkeja. Resepti: Vappu Pimiä

  • yli 60 min
  • 195 kcal / 100 g

Ainekset

    • 3dlkolmen viljan leseitä
    • 3dlsiirappia
    • 4dlruisjauhoja
    • 9dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • 1rklsuolaa
    • 3dlkaljamaltaita
    • 1lpiimää
    • 75ghiivaa
    • 2rklvoita vuokien voiteluun

Siirappivesi

    • 1/2dlsiirappia
    • 1 1/2dlvettä

Skagenröra

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä piimä 37 asteeseen. Lisää piimän joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Kaada taikina kahteen 1,5 litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen, öljyllä voideltuun leipävuokaan. Peitä vuoat liinalla ja kohota noin tunnin ajan.
  3. Sekoita siirappi ja vesi keskenään.
  4. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipien pintaa siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana.
  5. Skagenröra: Sulata katkaravut jääkaapissa ja valuta ne siivilässä. Kuori ja hienonna punasipuli ja tilli.
  6. Sekoita crème fraîche ja majoneesi kulhossa. Lisää joukkoon tilli- ja sipulisilppu sekä sitruunanmehu ja katkaravut, sekoita. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa skagenröra saaristolaisleivän kanssa. Koristele sitruunaviipaleella ja tarjoa heti.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 195 kcal816 kJ
  • Proteiinia5,79 g
  • Hiilihydraatteja29,6 g
  • Rasvaa5,47 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 35 arvostelua
  • Tyytyväinen23.12.2017

    Takuuvarma resepti, nyt jo toista vuotta meidän joulupöydässä! :)

  • Pettynyt23.12.2016

    Minäkin tein leivät paperilehden ohjeen mukaan, ja lopputulos ei kyllä ollut onnistunut, koska kohotus puuttui. Iso oli pettymys, kun uunista tuli ulos lähes täysin syömäkelvotonta leipää :(

  • K-Kuluttajapalvelu23.12.2016

    Pettynyt, kurjaa kuulla, etteivät leivät onnistuneet. Valitettavasti ohje kohotuksesta on jäänyt pois lehdestä. Voit vielä ottaa yhteyttä kuluttajapalveluun palautelomakkeen kautta, niin vastaamme sinulle henkilökohtaisesti.

  • leipuri 7517.12.2016

    Paperisessa lehdessä puuttuu tämä kohottaminen, joten saa nähdä mitä syntyy 😔

  • K-Kuluttajapalvelu17.12.2016

    leipuri 75, valitettavasti lehdessä olleesta reseptistä on tosiaan jäänyt puuttumaan kohotusaika. Toivottavasti leivät kuitenkin onnistuvat.

  • Kalapöytään1.12.2016

    Skagenröraan sopii mainiosti myös tomaattipyree (teelusikallinen). Se antaa makua ja väriä punasipulin lisäksi. Katkiksia paloittelin pienemmiksi - oli helpompi levittää leivälle. Meille tulee tämä joulupöydän alkupaloihin, tosi herkullista!

  • tarkkuutta29.11.2016

    Pitäsköhän taikinaa jossain vaiheessa kohottaaki?

  • K-Kuluttajapalvelu29.11.2016

    tarkkuutta, kiitos huomiostasi, kohottaminen on tosiaan vahingossa jäänyt pois ja korjaamme sen reseptiin. Leipiä kannattaa kohota noin tunnin ajan.