Smash burgerTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Smash burger

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
Täydellinen itse tehty hampurilainen on tässä! Smash burgereiden salaisuus on pehmeä potato bun -sämpylä ja paiston aikana litistetty ihanan rapea ja ohut pihvi.
  • Laktoositon

Ainekset

4 annosta
pala (80 g)
 
jäävuorisalaattia
tai
1/2 (50 g)
 
punasipulia
tai
1
 
suolakurkku
tai
1 pkt (400 g)
 
tai
1 pkt (4 kpl)
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
4
 
cheddar-sulatejuustoviipaletta (esim. Hochland)
tai
1/2–1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 016 kJ / 484 kcal
Rasva
26,6 g
josta tyydyttynyttä
10,3 g
Hiilihydraatit
33,7 g
josta sokereita
5,4 g
Proteiini
26,4 g
Suola
2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Pese ja suikaloi salaatti. Viipaloi kuorittu punasipuli ja suolakurkku.

Jaa jauheliha neljään osaan ja painele palat kevyesti palloiksi. Leikkaa leivinpaperista neljä palaa.

Paahda sämpylät pannulla. Peitä paahdetut sämpylät esimerkiksi foliolla pihvien paiston ajaksi.

Nosta yksi jauhelihapallo kuumalle pannulle. Aseta lihan päälle leivinpaperi. Litistä pihviä voimakkaasti esimerkiksi teräskattilan pohjalla noin 30 sekuntia. Nosta leivinpaperi pois ja ripottele pihville ripaus suolaa ja pippuria. Käännä pihvi kun lihasneste nousee pintaan. Nosta päälle juustoviipale ja paista kunnes juusto on sulanut. Voit tässä vaiheessa peittää pannun kannella. Paista samoin loput kolme pihviä.

Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpylöille majoneesia. Pane salaatti, punasipuli ja suolakurkut pohjalle ja nosta päälle pihvi ja juusto.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Myrttisen suolakurkut 2kpl/180g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    16,61/kg
  • Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400g
    Hinta 3,99/kpl
    9,98/kg
  • Vaasan Street Food SOFT BUN perunaburgerisämpylä 4kpl/280g
    Hinta 3,35/kpl
    11,96/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Mini babybel cheddar cheddarinmauinen erikoisjuusto 6x20g
    Hinta 3,35/kpl
    27,92/kg
  • Naughty BRGR mayo 280g
    Hinta 3,99/kpl
    14,25/kg
  • Pirkka jäävuorisalaatti ulkomainen 1lk
    Hinta n. 3,49/kpl
    3,49/kg
  • Punasipuli Suomi
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,15/kpl
    3,29/kg
  • Myrttisen maustekurkut 2kpl/180g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    16,61/kg
  • Suolakurkku venäläinen 300g
    Hinta 6,49/kpl
    21,63/kg
  • Fazer Briossi Burgersämpylä 4kpl/280g
    Hinta 2,89/kpl
    10,32/kg
  • Pirkka hampurilaissämpylä 6kpl/300g
    Hinta 1,45/kpl
    4,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Jukolan Aito Cheddar 160g
    Hinta 6,29/kpl
    39,31/kg
  • Cathedral City cheddar 200g extra mature
    Hinta 5,45/kpl
    27,25/kg
  • Heinz American burger kastike 220ml
    Hinta 3,95/kpl
    17,95/l
  • Plussa-etu −33 %
    Kavli hampurilaiskastike 230g sourcream & onion
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    7,78/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,69/kpl (11,70/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Arvostele resepti

ka. 3,8 (95 arviota)

  • Jep!
    5 kuukautta sitten
    Enemmän täytteitä niin aika hyvä tulee!
  • Jooseppi
    2 vuotta sitten
    Toimii! ⭐⭐⭐⭐⭐
  • Smashburger
    2 vuotta sitten
    Tämän ohjevideossa ei ole mitään tekemistä smashburgerin kanssa. Smashburgerin idea on että pihvi painetaan litteäksi paistettaessa, ja Maillardin reaktio tekee pihvin reunoista rapsakan ja keskeltä mehevän. Sekä naudanjauheliha perinteisesti saisi olla rasvapitoisuudeltaan 20-30% harmi vain että valikoimissa ei tälläistä ole.