Smash burger
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Laktoositon
Ainekset
pala (80 g) | jäävuorisalaattia tai |
1/2 (50 g) | punasipulia tai |
1 | suolakurkku tai |
1 pkt (400 g) | tai |
1 pkt (4 kpl) | tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
4 | cheddar-sulatejuustoviipaletta (esim. Hochland) tai |
1/2–1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 016 kJ / 484 kcal |
Rasva | 26,6 g |
josta tyydyttynyttä | 10,3 g |
Hiilihydraatit | 33,7 g |
josta sokereita | 5,4 g |
Proteiini | 26,4 g |
Suola | 2 g |
Valmistus
Pese ja suikaloi salaatti. Viipaloi kuorittu punasipuli ja suolakurkku.
Jaa jauheliha neljään osaan ja painele palat kevyesti palloiksi. Leikkaa leivinpaperista neljä palaa.
Paahda sämpylät pannulla. Peitä paahdetut sämpylät esimerkiksi foliolla pihvien paiston ajaksi.
Nosta yksi jauhelihapallo kuumalle pannulle. Aseta lihan päälle leivinpaperi. Litistä pihviä voimakkaasti esimerkiksi teräskattilan pohjalla noin 30 sekuntia. Nosta leivinpaperi pois ja ripottele pihville ripaus suolaa ja pippuria. Käännä pihvi kun lihasneste nousee pintaan. Nosta päälle juustoviipale ja paista kunnes juusto on sulanut. Voit tässä vaiheessa peittää pannun kannella. Paista samoin loput kolme pihviä.
Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpylöille majoneesia. Pane salaatti, punasipuli ja suolakurkut pohjalle ja nosta päälle pihvi ja juusto.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Myrttisen suolakurkut 2kpl/180g SuomiHinta 2,99/kpl16,61/kg
- Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400gHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Vaasan Street Food SOFT BUN perunaburgerisämpylä 4kpl/280gHinta 3,35/kpl11,96/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Mini babybel cheddar cheddarinmauinen erikoisjuusto 6x20gHinta 3,35/kpl27,92/kg
- Naughty BRGR mayo 280gHinta 3,99/kpl14,25/kg
- Pirkka jäävuorisalaatti ulkomainen 1lkHinta n. 3,49/kpl3,49/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Myrttisen maustekurkut 2kpl/180g SuomiHinta 2,99/kpl16,61/kg
- Suolakurkku venäläinen 300gHinta 6,49/kpl21,63/kg
- Fazer Briossi Burgersämpylä 4kpl/280gHinta 2,89/kpl10,32/kg
- Pirkka hampurilaissämpylä 6kpl/300gHinta 1,45/kpl4,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Jukolan Aito Cheddar 160gHinta 6,29/kpl39,31/kg
- Cathedral City cheddar 200g extra matureHinta 5,45/kpl27,25/kg
- Heinz American burger kastike 220mlHinta 3,95/kpl17,95/l
- Plussa-etu −33 %Kavli hampurilaiskastike 230g sourcream & onionPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl7,78/kgIlman Plussa-korttia 2,69/kpl (11,70/kg)
Arvostele resepti
- Jep!5 kuukautta sittenEnemmän täytteitä niin aika hyvä tulee!
- Jooseppi2 vuotta sittenToimii! ⭐⭐⭐⭐⭐
- Smashburger2 vuotta sittenTämän ohjevideossa ei ole mitään tekemistä smashburgerin kanssa. Smashburgerin idea on että pihvi painetaan litteäksi paistettaessa, ja Maillardin reaktio tekee pihvin reunoista rapsakan ja keskeltä mehevän. Sekä naudanjauheliha perinteisesti saisi olla rasvapitoisuudeltaan 20-30% harmi vain että valikoimissa ei tälläistä ole.