TurskaburgeriReseptin teki kumppani

Turskaburgeri

Turskaburgeri täytetään itse tehdyillä kalapuikoilla, piparjuurella maustetulla majoneesilla ja marinoidulla punasipulilla. Resepti: Akseli Herlevi

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gruodotonta ja nahatonta turskafileetä
    • 2kananmunaa
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 2dlkorppujauhoja
    • 50gvoita
    • 3rklrypsiöljyä
    • suolaa ja pippuria

Kastike

    • 2dlNaughty BRGR mayo -majoneesia
    • 1rklNaughty BRGR punasipulihilloketta
    • 1tlpiparjuuritahnaa tai piparjuurta raastettuna
    • 1rkltuoretta tilliä hienonnettuna

Marinoitu punasipuli

    • 1punasipuli viipaleina
    • 2rkloliiviöljyä
    • 2rklvalkoviinietikkaa
    • 1rklsokeria

Lisäksi

    • 4Vaasan The BRGR Gourmet burgerisämpylää
    • 1tomaatti viipaleina
    • 4ruukkusalaatinlehteä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita majoneesi, sipulihilloke, tilli ja piparjuuritahna keskenään.
  2. Laita punasipuliviipaleet kulhoon ja marinoi oliiviöljyllä ja etikalla. Mausta suolalla ja sokerilla.
  3. Leikkaa turska 12 tasakokoiseksi kalapuikon kokoiseksi palaseksi. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot. Leivitä kalanpalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa ja siirrä leivitetyt kalat lautaselle.
  4. Mausta kalapuikot suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista kalapuikot voin ja öljyn sekoituksessa kullanruskeiksi.
  5. Paahda sämpylöitä uunissa 175 asteessa 3 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet. Voitele paahtuneet sämpylän sisäpinnat majoneesilla ja kokoa burgeri reseptin aineksista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua