Turskaburgeri
Turskaburgeri täytetään itse tehdyillä kalapuikoilla, piparjuurella maustetulla majoneesilla ja marinoidulla punasipulilla. Resepti: Akseli Herlevi
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gruodotonta ja nahatonta turskafileetä
- 2kananmunaa
- 1dlvehnäjauhoja
- 2dlkorppujauhoja
- 50gvoita
- 3rklrypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2dlNaughty BRGR Mayo -majoneesia
- 1rklNaughty BRGR punasipulihilloketta
- 1tlpiparjuuritahnaa tai piparjuurta raastettuna
- 1rkltuoretta tilliä hienonnettuna
Marinoitu punasipuli
- 1punasipuli viipaleina
- 2rkloliiviöljyä
- 2rklvalkoviinietikkaa
- 1rklsokeria
Lisäksi
- 4(à 6 kpl/540 g)Vaasan The BRGR Naughty Burgers -sämpylää
- 1tomaatti viipaleina
- 4ruukkusalaatinlehteä
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita majoneesi, sipulihilloke, tilli ja piparjuuritahna keskenään.
- Laita punasipuliviipaleet kulhoon ja marinoi oliiviöljyllä ja etikalla. Mausta suolalla ja sokerilla.
- Leikkaa turska 12 tasakokoiseksi kalapuikon kokoiseksi palaseksi. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot. Leivitä kalanpalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa ja siirrä leivitetyt kalat lautaselle.
- Mausta kalapuikot suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista kalapuikot voin ja öljyn sekoituksessa kullanruskeiksi.
- Paahda sämpylöitä uunissa 175 asteessa 3 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet. Voitele paahtuneet sämpylän sisäpinnat majoneesilla ja kokoa burgeri reseptin aineksista.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kommentoi