Kirsikkainen taatelikakku
Jouluinen kirsikka-taatelikakku säilyy mehevänä useita päiviä.
12 annosta30 - 60 min359 kcal / 100 g
Ainekset
12 annosta
- 200gPirkka leivontamargariinia tai voita
- 1 1/2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka pehmeitä taateleita
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlkanelia
- 1tlkardemummaa
- 1tlvanilliinisokeria
- 2tlleivinjauhetta
Vuokaan
Valmistus
30 - 60 min- Voitele sydänvuoan reunat ja leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Paloittele kirsikat ja ripottele ne sekä hasselpähkinärouhe vuoan pohjalle.
- Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Paloittele taatelit. Sekoita vehnäjauhot, paloitellut taatelit, leivinjauhe, kaneli, kardemumma ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa varovasti sekoittaen. Levitä taikina vuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Taatelisydän säilyy mehevänä useita päiviä jääkaapissa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 359 kcal1 500 kJ
- Proteiinia 4,74 g
- Hiilihydraatteja41,6 g
- Rasvaa19,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi