• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marja-suklaatäytekakku

Marja-suklaatäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 255 kcal / annos (90g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1tlleivinjauhetta

Marjatäyte

Suklaa-kermatäyte

    • 100gmaitosuklaata
    • 2tlk(à 2 dl)Pirkka kuohukermaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1tlvanilliinisokeria

Kostutus

    • 1 1/2dlmaitoa
    • 1tlvanilliinisokeria

Reunoille

    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
    • 50gmaitosuklaata

Koristeeksi

    • 1rs(250 g)Pirkka vadelmia (tuoreita)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
  2. Mittaa marjat, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Ota kattila levyltä ja kaada suurus ohuena nauhana kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa kerran. Jäähdytä aivan kylmäksi esimerkiksi kylmässä vesialtaassa.
  3. Rouhi suklaa veitsellä tai raasta se. Vaahdota kerma. Sekoita sokeri, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Mausta kerma sokeriseoksella. Lisää joukkoon suklaarouhe.
  4. Kokoa kakku ylösalaisin kakkuvuokaan. Leikkaa pestyn kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista pyöreä pala. Nosta päällimmäinen kakkulevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta levy. Säästä 1 dl marjatäytteestä koristelua varten. Levitä kakkulevyn päälle noin 1/2 lopusta marjatäytteestä ja noin 1/2 suklaa-kermatäytteestä. Kostuta ja täytä toinen väli samoin.
  5. Nosta pohjalevy päälle leikkauspinta alaspäin. Kostuta se. Peitä kakku kelmulla. Pane päälle tasainen lautanen tai esimerkiksi irtopohjavuoan pohja ja pieni paino. Anna kostua yön yli jääkaapissa.
  6. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä loput marjatäytteestä kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  7. Rouhi suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se suklaarouheella. Levitä kerma reunoille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

Tiesitkö että...

Vinkki: Kakun voi koota myös tavalliseen tapaan. Ylösalaisin kokoaminen säästää jääkaapissa tilaa, varsinkin jos teet useamman kakun.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 255 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4