• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklaamousse ja marinoidut mansikat

Suklaisella vaniljavaahdolla kuorrutetut ja appelsiinimarmeladilla maustetut mansikat valmistuvat helposti.
Suklaamousse ja marinoidut mansikat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 181 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1/2ps(à 500 g)Pirkka mansikoita (pakaste)
    • 3/4dlPirkka appelsiinimarmeladia
    • 1pkt(100 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata 70%
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Koristeeksi

    • suklaata, tuoreita marjoja tai hedelmiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lohko kohmeiset mansikat ja sekoita joukkoon marmeladi. Jaa mansikat jälkiruokakulhoihin.
  2. Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa sulatusteholla, välillä sekoittaen. (Jätä 1 pala suklaata koristelua varten.)
  3. Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa vaahdon joukkoon ja jaa seos mansikoiden päälle.
  4. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista.
  5. Koristele raastetulla suklaalla ja halutessasi esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 181 kcal758 kJ
  • Proteiinia2,28 g
  • Hiilihydraatteja21,1 g
  • Rasvaa9,57 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu