• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Cappuccino-suklaamousse

Ihana cappuccino-jauheella maustettu suklaamousse maistuu esimerkiksi juhlavan aterian jälkiruokana.
Cappuccino-suklaamousse
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 100gmaitosuklaata
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2dlkiehuvaa vettä
    • 100gPirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • (1/2 rklkonjakkia tai viskiä)

Päälle

    • suklaalastuja

Valmistus

alle 30 min
  1. Vuole suklaalevystä veitsellä lastuja jälkiruoan koristeluun. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja nosta kylmään odottamaan.
  2. Liuota cappuccinojauhe kiehuvaan vesitilkkaan. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata tasaiseksi seokseksi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos myös koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita suklaaseoksen joukkoon tuorejuusto nokareina. Terästä makua halutessasi tilkalla konjakkia tai viskiä. Sekoita joukkoon kermavaahto (jätä hieman kermavaahtoa koristeluun). Lusikoi mousse tarjolle lasimaljoihin tai isoihin kahvikuppeihin. Koristele kermavaahdolla ja suklaalastuilla. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 400 kcal1 680 kJ
  • Proteiinia4,7 g
  • Hiilihydraatteja20,6 g
  • Rasvaa32,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2