• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaa-marjatrifle

Suklaa-marjatrifle
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (150g)

Ainekset

6-8 annosta

Pohja

    • 2kananmunaa
    • 3/4dlsokeria
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2rklPirkka tummaa kaakaojauhetta
    • 1/2dlperunajauhoa
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte

Koristeeksi

    • tuoreita vadelmia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Kumoa levy heti uunista ottamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle.
  2. Vaahdota suklaakastike. Paloittele ja sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen ja sekoita suklaakastikkeen joukkoon. Puolita kohmeiset mansikat. Sekoita raparperisoseeseen vadelmat ja mansikat.
  3. Varaa jälkiruokaa varten noin 2 litran lasikulho. Kokoa jälkiruoka kerroksittain kulhoon: ensin marja-raparperiseosta, sitten suklaatäytettä ja seuraavaksi sokerikakkua. Toista kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kerros suklaatäytettä.
  4. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti. Koristele triflen pinta marjoilla.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja42 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille