Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Suklaamousse-marenkitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaamousse-marenkitorttu

Suklaamousse-marenkitorttu on suklainen versio perinteisestä pavlovasta. Koristele kakku vaikkapa marjoilla, suklaalla tai granaattiomenan siemenillä.

  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 229 kcal / annos (50g)

Ainekset

10 annosta

Marenki

    • 3munanvalkuaista
    • 2dlsokeria
    • 1tlmaissitärkkelystä
    • 1tlomenaviinietikkaa

Suklaamousse

    • 100gtaloussuklaata
    • 1kananmunan keltuainen
    • 2dlvispikermaa
    • raastettua taloussuklaata

Valmistus

yli 60 min
  1. Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 22 cm. Kuumenna uuni 150-asteiseksi.
  2. Vaahdota valkuaiset lasi- tai teräskulhossa. Sekoita maissijauhot sokerin joukkoon. Lisää sokeriseos vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Lisää etikka. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun pystyt varovasti kääntämään kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Levitä vaahto leivinpaperille pellille tasaiseksi ympyräksi ja paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa. Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja pane kulho kuuman vesikattilan päälle. Varo, ettei vettä tai höyryä pääse suklaan joukkoon.
  4. Sekoita keltuaisen joukkoon 2 rkl kermaa. Lisää seos hieman jäähtyneen suklaan sekaan. Vaahdota loppu kerma. Sekoita kermavaahto kylmään suklaaseokseen. Anna moussen hyytyä 1-2 tuntia jääkaapissa.
  5. Levitä suklaamousse marengin pinnalle niin, että osa reunasta jää ilman moussea. Raasta veitsellä suklaalastuja tortun pinnalle.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 229 kcal957 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Hengstenberg omenaviinietikka 250ml
    Hengstenberg omenaviinietikka 250ml
    2,49/kpl9,96/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Druvan omenaviinietikka 300ml
    Druvan omenaviinietikka 300ml
    2,35/kpl7,83/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Rajamäen omenaviinietikka  0,4 l
    Rajamäen omenaviinietikka 0,4 l
    2,99/kpl7,48/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Taloussuklaa Crush 120g tumma suklaarouhe leivontaan ja jälkiruokiin
    Fazer Taloussuklaa Crush 120g tumma suklaarouhe leivontaan ja jälkiruokiin
    3,09/kpl25,75/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille