Suklaamousse-marenkitorttu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaamousse-marenkitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaamousse-marenkitorttu on suklainen versio perinteisestä pavlovasta. Koristele kakku vaikkapa marjoilla, suklaalla tai granaattiomenan siemenillä.

    Ainekset

    10 annosta

    Marenki

    3
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    maissitärkkelystä
    tai
    1 tl
     
    omenaviinietikkaa
    tai

    Suklaamousse

    100 g
     
    tai
    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai
    2 dl
     
    vispikermaa
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 717 kJ / 410 kcal
    Rasva
    22,4 g
    josta tyydyttynyttä
    13,7 g
    Hiilihydraatit
    47 g
    josta sokereita
    46,1 g
    Proteiini
    4,4 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 22 cm. Kuumenna uuni 150-asteiseksi.

    Vaahdota valkuaiset lasi- tai teräskulhossa. Sekoita maissijauhot sokerin joukkoon. Lisää sokeriseos vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Lisää etikka. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun pystyt varovasti kääntämään kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Levitä vaahto leivinpaperille pellille tasaiseksi ympyräksi ja paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

    Sulata suklaa vesihauteessa. Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja pane kulho kuuman vesikattilan päälle. Varo, ettei vettä tai höyryä pääse suklaan joukkoon.

    Sekoita keltuaisen joukkoon 2 rkl kermaa. Lisää seos hieman jäähtyneen suklaan sekaan. Vaahdota loppu kerma. Sekoita kermavaahto kylmään suklaaseokseen. Anna moussen hyytyä 1–2 tuntia jääkaapissa.

    Levitä suklaamousse marengin pinnalle niin, että osa reunasta jää ilman moussea. Raasta veitsellä suklaalastuja tortun pinnalle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 3,09/kpl
      7,73/kg
    • Plussa-etu −25 %
      Fazer taloussuklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      12,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
      Hinta 2,69/kpl
      8,97/l
    • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
      Hinta 3,59/kpl
      8,98/l
    • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
      Hinta 2,09/kpl
      10,45/kg
    • Plussa-etu −25 %
      Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      12,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 5,0 (1 arvio)