Suklaamousse-marenkitorttu
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suklaamousse-marenkitorttu on suklainen versio perinteisestä pavlovasta. Koristele kakku vaikkapa marjoilla, suklaalla tai granaattiomenan siemenillä.
Ainekset
10 annosta
Marenki | |
---|---|
3 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
1 tl | maissitärkkelystä tai |
1 tl | omenaviinietikkaa tai |
Suklaamousse | |
100 g | tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
2 dl | vispikermaa tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 717 kJ / 410 kcal |
Rasva | 22,4 g |
josta tyydyttynyttä | 13,7 g |
Hiilihydraatit | 47 g |
josta sokereita | 46,1 g |
Proteiini | 4,4 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 22 cm. Kuumenna uuni 150-asteiseksi.
Vaahdota valkuaiset lasi- tai teräskulhossa. Sekoita maissijauhot sokerin joukkoon. Lisää sokeriseos vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Lisää etikka. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun pystyt varovasti kääntämään kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Levitä vaahto leivinpaperille pellille tasaiseksi ympyräksi ja paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
Sulata suklaa vesihauteessa. Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja pane kulho kuuman vesikattilan päälle. Varo, ettei vettä tai höyryä pääse suklaan joukkoon.
Sekoita keltuaisen joukkoon 2 rkl kermaa. Lisää seos hieman jäähtyneen suklaan sekaan. Vaahdota loppu kerma. Sekoita kermavaahto kylmään suklaaseokseen. Anna moussen hyytyä 1–2 tuntia jääkaapissa.
Levitä suklaamousse marengin pinnalle niin, että osa reunasta jää ilman moussea. Raasta veitsellä suklaalastuja tortun pinnalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Karl Fazer Taloussuklaalevy 200gHinta 4,85/kpl24,25/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- Pysyvästi edullinenPanda suklaa 145g tumma suklaa RFAHinta 2,95/kpl20,34/kg
- Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200gHinta 4,85/kpl24,25/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min1,5(8 arviota)
- yli 60 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min4,5(105 arviota)
- yli 60 min3,9(43 arviota)
- 30 - 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min3,3(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 5,0 (1 arvio)