Suklaasydämet
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Suklaiset tuulihatut on pursotettu sydämen muotoon ja täytetty minttu-suklaatäytteellä. Herkulliset suklaasydämet vievät kielen mennessään.
Ainekset
12 annosta
2 dl | vettä tai |
100 g | voita tai margariinia tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | kaakaojauhetta tai |
3 | munaa tai |
Täyte | |
---|---|
1 ps (150 g) | tai |
2 dl | kuohukermaa tai |
1 prk (250 g) | maitorahkaa tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Koristeeksi | |
100 g | tummaa suklaata tai |
mintun lehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 356 kJ / 324 kcal |
Rasva | 19,5 g |
josta tyydyttynyttä | 11,8 g |
Hiilihydraatit | 29,9 g |
josta sokereita | 23,3 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään, ja lisää seos yhdellä kertaa kattilaan puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä viitisen minuuttia, kunnes se on haaleaa. (Jos olet tehnyt taikinan pinnoitetussa tai alumiinikattilassa, kumoa se muovikulhoon.) Lisää munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella vatkaten.
Pursota taikinasta seitsemän sydäntä leivinpaperin päälle. Aloita pursotus sydämen reunoista ja pursota eniten taikinaa kunkin sydämen keskustaan, jolloin tuulihattu kohoaa keskeltä. Jätä sydänten väliin tilaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ennenkuin paistoaika on lopuillaan, jotta tuulihatut eivät laskisi. Pursota ja paista lopputaikina samalla tavalla.
Valmista täyte. Rouhi Marianne-rakeet: laita ne pakastepussiin, sulje pussi ja painele rakeet murskaksi esimerkiksi kaulimen avulla. Vaahdota kerma hyvin ja sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri.
Halkaise ja täytä jäähtyneet tuulihatut. Sulata suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa ja valuta suklaa kapeina viiruina leivonnaisten päälle. Koristele suklaasydämet vielä mintun lehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Fazer Marianne suklaarakeita 175gHinta 4,75/kpl27,14/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pysyvästi edullinenPanda suklaa 145g tumma suklaa RFAHinta 2,95/kpl20,34/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio Keittiön laktoositon maitorahka 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,15/kpl1,15/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200gHinta 4,85/kpl24,25/kg
- Karl Fazer Taloussuklaalevy 200gHinta 4,85/kpl24,25/kg
- Järvikylä Minttu rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Järvikylä vahva minttu SuomiHinta 3,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min2,4(19 arviota)
- 30 - 60 min2,8(9 arviota)
- 30 - 60 min4,0(10 arviota)
- 30 - 60 min4,1(33 arviota)
- 30 - 60 min3,8(4 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min4,0(69 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (10 arviota)
- Marianne1 vuosi sittenTämä on luottoresepti ja ensimmäisiä leipomuksiani 16-17 vuotiaana eli lähes 20 vuotta sitten. Niin ”vanha” tämä resepti on. Täytteessä korvaan rahkan tuorejuustolla ja en tee sydämiä vaan muodoltaan pyöreitä. Nämä on niiin hyviä!
- Allu2 vuotta sittenÄitienpäivä tulossa ja nyt tuli tämä resepti eteen! Ei muuta kun leipaisemaan mamille! Kiitos! <3
- Elsa7 vuotta sittenOlen tehnyt näitä viimeksi 18-vuotiaana vuonna kun ohje oli jossain Pirkka-lehdessä. Nämä tulivat eilen mieleeni kaupassa kun teki mieli jotain hyvää ja löysin ohjeen täältä taas, muuttumattomana. 15 vuotta myöhemmin maistuvat just niin hyviltä kuin muistelin. Kiitos! <3
- Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenMolla, tästä reseptistä tulee 12 suklaasydäntä. Jos haluat tehdä vain neljä kappaletta, onnistuu se pienentämällä ainesosia siten, että teet vain 1/3 kokoisen taikinan. Tosin ainesten mittaamisen kannalta on helpointa noudattaa ohjetta. Mukavia leivontahetkiä!
- molla8 vuotta sittenmiten 4 tehään
- kymppinalle789 vuotta sittentosi hyviä tykkään