Suklaasydämet
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Suklaiset tuulihatut on pursotettu sydämen muotoon ja täytetty minttu-suklaatäytteellä. Herkulliset suklaasydämet vievät kielen mennessään.
Ainekset
12 annosta
2 dl | vettä tai |
100 g | voita tai margariinia tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | kaakaojauhetta tai |
3 | munaa tai |
Täyte | |
---|---|
1 ps (150 g) | Marianne-rakeita tai |
2 dl | kuohukermaa tai |
1 prk (250 g) | maitorahkaa tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Koristeeksi | |
100 g | tummaa suklaata tai |
mintun lehtiä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään, ja lisää seos yhdellä kertaa kattilaan puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä viitisen minuuttia, kunnes se on haaleaa. (Jos olet tehnyt taikinan pinnoitetussa tai alumiinikattilassa, kumoa se muovikulhoon.) Lisää munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella vatkaten.
Pursota taikinasta seitsemän sydäntä leivinpaperin päälle. Aloita pursotus sydämen reunoista ja pursota eniten taikinaa kunkin sydämen keskustaan, jolloin tuulihattu kohoaa keskeltä. Jätä sydänten väliin tilaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ennenkuin paistoaika on lopuillaan, jotta tuulihatut eivät laskisi. Pursota ja paista lopputaikina samalla tavalla.
Valmista täyte. Rouhi Marianne-rakeet: laita ne pakastepussiin, sulje pussi ja painele rakeet murskaksi esimerkiksi kaulimen avulla. Vaahdota kerma hyvin ja sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri.
Halkaise ja täytä jäähtyneet tuulihatut. Sulata suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa ja valuta suklaa kapeina viiruina leivonnaisten päälle. Koristele suklaasydämet vielä mintun lehdillä.
Kokeile resepti ä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(67 arviota)
- 30 - 60 min2,8(8 arviota)
- yli 60 min3,9(18 arviota)
- yli 60 min5,0(2 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- yli 60 min4,1(350 arviota)
- 30 - 60 min4,0(27 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (8 arviota)
- Allu10 kuukautta sittenÄitienpäivä tulossa ja nyt tuli tämä resepti eteen! Ei muuta kun leipaisemaan mamille! Kiitos! <3
- Elsa5 vuotta sittenOlen tehnyt näitä viimeksi 18-vuotiaana vuonna kun ohje oli jossain Pirkka-lehdessä. Nämä tulivat eilen mieleeni kaupassa kun teki mieli jotain hyvää ja löysin ohjeen täältä taas, muuttumattomana. 15 vuotta myöhemmin maistuvat just niin hyviltä kuin muistelin. Kiitos! <3
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMolla, tästä reseptistä tulee 12 suklaasydäntä. Jos haluat tehdä vain neljä kappaletta, onnistuu se pienentämällä ainesosia siten, että teet vain 1/3 kokoisen taikinan. Tosin ainesten mittaamisen kannalta on helpointa noudattaa ohjetta. Mukavia leivontahetkiä!
- molla7 vuotta sittenmiten 4 tehään
- kymppinalle787 vuotta sittentosi hyviä tykkään