Porkkanainen suklaakääretorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanainen suklaakääretorttu

Tiesitkö, että porkkana sopii myös makeaan leivontaan? Kokeile tätä mehevää kääretorttua.

Ainekset

10 annosta

    Pohja

      • n. 3porkkanaa (raastettuna 3 dl)
      • 2dlvehnäjauhoja
      • 2dlsokeria
      • 1/2dlkaakaojauhetta
      • 1 1/2tlleivinjauhetta
      • 1tlvanilliinisokeria
      • 2munaa
      • 3/4dlöljyä tai juoksevaa margariinia

    Pinnalle

      • 1dlkookoshiutaleita

    Täyte

      • 1dlvispikermaa
      • 1prk(250 g)rahkaa
      • 1/2dlsokeria
      • 1rklsitruunan mehua
      • 1tlvanilliinisokeria

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Kuori ja raasta porkkanat hyvin hienoksi raasteeksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Riko munien rakenne, lisää joukkoon öljy ja porkkanaraaste. Sekoita joukkoon jauhoseos.
    2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele kookoshiutaleet leivinpaperille ja kumoa torttu kookoshiutaleiden päälle. Anna jäähtyä.
    3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, sokeri, sitruunan mehu ja vanilliinisokeri. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri pitkältä sivulta alkaen rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille6 arvostelua