Suklaasydämiset pikkuleivät
Pikkuleipien sisälle leivotaan pieni suklaasydän. Tarjoa ihania suklaakeksejä kahvipöydässä tai vaikkapa ystävänpäivänä.
32 kpl30 - 60 min67 kcal / annos (13g)
Ainekset
32 kpl
- 125gvoita
- 1dlsokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 3/4dlperunajauhoja
- 2rkltummaa kaakaojauhetta
- 1tlleivinjauhetta
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon.
- Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia. Leivo taikinasta kaksi tankoa, jaa kumpikin 16 osaan.
- Paloittele suklaapalat neljään osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi siten, että kunkin pallon sisään tulee pala suklaata.
- Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pikkuleivät voi pakastaa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 13g100 g
- 67 kcal280 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Vika ei ollut pikkuleipien sijoittelussa. Olen kokenut leipuri ja tiedän, kuinka esim. pikkuleipien kanssa menetellään. Nyt toisella kerralla laitoin hivenen enemmän jauhoja, niin pikkuleivistä tuli oikean näköisiä. Toisaalta taikina oli niin muruista, ettei siitä mitään tankoa voinut leipoa, joten yksi kerrallaan pyörittelin ne käsissäni ja tuikkasin sen suklaapalan sisään. En lämmittele pikkuleipiä kuin tuo edellinen leipuri, enkä pistä pakastimeen, laitan ne lasipurkkiin ja siitä ne vähitellen hupenevat, hyviä ovat.
Sain aikaiseksi ohjeen mukaan tehtynä pannukakkuja. Kakut levisivät pellille lähes yhtenäiseksi levyksi, eikä niistä tullut sellaisia pallukaisia kuin piti. Mikähän meni vikaan?
Jivetär, ikävä kuulla ettei leivonta ole onnistunut toivotulla tavalla. Kannattaa muistaa jättää tarpeeksi suuri väli taikinapallojen väliin pellillä, sillä ne kohoavat hieman uunissa leivinjauheen vaikutuksesta ja voi olla, että liian lähekkäin olleet taikinapallot tarttuvat yhteen ja muodostavat yhtenäisen levyn erillisten pikkuleipien sijaan.
Helppoja ja suussa sulavia. Hieman lämmitettyinäkin toimii!