• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaamousse-puolukkakääretorttu

Suklaamousse-puolukkakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • alle 30 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 2rklPirkka perunajauhoja
    • 2rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 1pkt(100 g)premium tummaa leivontasuklaata, 70 % (Fazer)
    • 1tlk(2 1/2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 200g(4 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi.
  2. Paloittele suklaa kattilaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä. Voit sulattaa suklaan myös mikrossa sulatusteholla 20 sekuntia kerrallaan, sekoita ja jatka sulatusta tarvittaessa.
  3. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon. Lisää kohmeiset puolukat.
  4. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Anna mehevöityä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoa teen tai kahvin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5