• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklainen kaura-mansikkatorttu

Suklainen kaura-mansikkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 350 kcal / annos (110g)

Ainekset

10-12 palaa

Pohja

    • 6dlkaurahiutaleita
    • 2dlsokeria
    • 4rklvehnäjauhoja
    • 2rklkaakaojauhetta
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1 1/2dljuoksevaa margariinia
    • 2kananmunaa

Kuorrutus

    • 1dlPirkka vispikermaa
    • 3/4dlfariinisokeria
    • 1rklkaakaojauhetta

Täyte

    • 1dlPirkka vispikermaa
    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1rklsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • n. 500gtuoreita mansikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Piirrä kahdelle leivinpaperille ympyrät (Ø 24 cm) esimerkiksi lautasen avulla.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina ympyröiden sisään tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjia 175-asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne sitten lastan avulla paperista.
  4. Mittaa kuorrutuksen ainekset keskenään. Keitä noin 3 minuuttia, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus toiselle pohjalevylle ja anna jäähtyä.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto. Mausta sokereilla. Perkaa ja paloittele mansikat. Levitä täyte ja mansikat kaurapohjalle. Nosta päälle kuorrutettu levy. Koristele halutessasi mansikoilla. Tarjoa heti.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 350 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua