• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Miljonäärin leivokset

Miljonäärin leivosten juuret juontavat Australiaan. Tässä ohjeessa on täyte tehty perinteisestä kinuskista.
Miljonäärin leivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 annosta
  • yli 60 min
  • 125 kcal / annos (30g)

Ainekset

30 annosta

Pohja

    • 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2dlkaurahiutaleita
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlkardemummaa
    • 1tlvanilliinisokeria

Täyte

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Lisää muna rasvaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin noin 40 minuutiksi kovettumaan.
  2. Kauli kauramurotaikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi (25 cm x 30 cm). Siirrä levy leivinpaperin päällä pellille ja kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Tee karamellikoe: tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Kinuski on sopivaa, kun pisara jähmettyy vedessä. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja levitä heti jäähtyneen pohjan päälle. Lisää halutessasi ripaus sormisuolaa. Anna kinuskin jäähtyä.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä kinuskin päälle. Anna leivonnaisen kovettua jääkaapissa. Ota levy huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen paloittelua. Paloittele levy tukevalla veitsellä noin 4,5 cm x 4,5 cm neliöiksi.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 125 kcal526 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9