Miljonäärin leivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Miljonäärin leivokset

  • Annosmäärä30 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Miljonäärin leivosten juuret juontavat Australiaan. Tässä ohjeessa on täyte tehty perinteisestä kinuskista.

    Ainekset

    30 annosta

    Pohja

    150 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 dl
     
    kaurahiutaleita
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Täyte

    3 dl
     
    tai
    3 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1 rkl
     
    tai
    (ripaus
     
    sormisuolaa)
    tai

    Kuorrutus

    150 g
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 232 kJ / 534 kcal
    Rasva
    33,3 g
    josta tyydyttynyttä
    20,8 g
    Hiilihydraatit
    52,1 g
    josta sokereita
    36,4 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Lisää muna rasvaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin noin 40 minuutiksi kovettumaan.

    Kauli kauramurotaikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi (25 cm x 30 cm). Siirrä levy leivinpaperin päällä pellille ja kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

    Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Tee karamellikoe: tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Kinuski on sopivaa, kun pisara jähmettyy vedessä. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja levitä heti jäähtyneen pohjan päälle. Lisää halutessasi ripaus sormisuolaa. Anna kinuskin jäähtyä.

    Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä kinuskin päälle. Anna leivonnaisen kovettua jääkaapissa. Ota levy huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen paloittelua. Paloittele levy tukevalla veitsellä noin 4,5 cm x 4,5 cm neliöiksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Elovena iso kaurahiutale 900 g
      Hinta 3,85/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
      Hinta 8,35/kpl
      33,40/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (58 arviota)

    • Leivonta
      1 kuukausi sitten
      Voiko pohjana käyttää valmista murotaikinaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 kuukausi sitten
      Leivonta, pohjana voi käyttää myös valmista murotaikinaa.
    • Kvon
      6 kuukautta sitten
      Voiko näitä pakastaa? Miten maku ja rakenne säilyvät?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 kuukautta sitten
      Kvon, leivokset voi halutessaan pakastaa paloittelun jälkeen toisistaan erillään ja ilmatiiviiseen astiaan pakattuina. Pakastaminen voi aiheuttaa jossakin määrin muropohjan pehmenemistä ja pakastaminen voi myös vaikuttaa kuorrutteen pinnan ulkonäköön. Makuun pakastaminen ei juurikaan vaikuta. Leivokset kannattaa käyttää joidenkin viikkojen sisällä pakastamisesta.
    • Kotileipuri
      3 vuotta sitten
      Mahtava resepti, älä unohda suolaa kinuskista, se taittaa makeutta mukavasti.