• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pehmeä omena-kanelitorttu

Tämä omena-kanelitorttu saa pehmeytensä tuorejuustotäytteestä. Valmista syksyllä kotimaisista omenoista!
Pehmeä omena-kanelitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 270 kcal / annos (130g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1dljuoksevaa margariinia
    • 1kananmuna

Täyte

    • 3-4(500 g)hapahkoa omenaa
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlkanelia

Pinnalle

    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dlomenatäysmehua
    • 1kananmuna
    • 1/4dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • mantelilastuja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
  2. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26 cm).
  3. Asettele omenat limittäin pohjataikinan päälle piirasvuokaan. Ripottele päälle sokeri-kaneliseos.
  4. Sekoita tuorejuusto, mehu, muna ja sokerit. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista pehmeää omena-kanelitorttua 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia5,8 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua