Suolapähkinä-valkosuklaakeksit
Suolapähkinä-valkosuklaakeksien maut täydentävät toisiaan. Pähkinöiden suola korostaa valkosuklaan mietoa makua.
32 kplalle 30 min94,1 kcal / annos (20g)
Ainekset
32 kpl
- 100g(1 1/2 dl)Pirkka suolapähkinöitä
- 125gPirkka voita
- 2dlsokeria
- 1kananmuna
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
Valmistus
alle 30 min- Rouhi pähkinät karkeaksi, 2-4 osaan. Ota pähkinöistä noin 1/3 ja valkosuklaahipuista noin 1/2 koristelua varten samaan kulhoon.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät ja valkosuklaahiput.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa se 32 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Jaa taikinapalojen päälle koristeeksi jätetty pähkinä-suklaaseos ja painele seos sormin kiinni keksien pintaan.
- Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 20g100 g
- 94,1 kcal394 kJ
- Proteiinia 1,59 g
- Hiilihydraatteja9,92 g
- Rasvaa5,33 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Miksi ohjeessa ei lue että pitääkö rasva vatkata sulana vai kovana? Tehtiin kaverin kanssa ja löysää tuli koska sulatimme rasvan kun luulin että se pitää sulattaa.
Miksi ohjeessa ei lue että pitääkö rasva olla sulatettua vai ei? Tuli löysää.
Pikkulintu, reseptissä on hyvä käyttää pehmeää voita, joka vaahdotetaan sokerin kanssa.
Löysä taikina joka levisi paistossa pellillä yhtenäiseksi levyksi. Ei jatkoon :(
Löysää tuli täälläkin. Levisivät uunissa niin paljon, että menivät yhteen. Lopulta oli yksi iso levy keksiä. (Vinkki: paista kahdella pellillä.) Paitoaikaa sai lisätä reilusti ainakin 10 minuuttia lisää. Taikina itsessään oli kyllä TODELLA hyvää. Nyt odotellaan jäähtymistä.
Ei tullu löysää... eihän teillä löysän taikinan tekijöillä ollut voi sulatettua? Tämä itelläni tuli eka mieleen.
Tyttären kanssa leivottiin 9-v synttäreille. Valkosuklaan vaihdoimme tummaan suklaaseen. Helppo resepti ja maukkaita olivat:)
Nämä ovat todella hyviä ja helppoja tehdä. Nam!
Täysin sama kokemus, kuin alla Mallalla. Taikinasta tuli niin löysää että sen leipomisesta on turha haaveilla. Lusikalla tein kasoja leivinpaperille.
Pähkinät vaihoin Pirkan suolattuihin Cashew-pähkinöihin. Ja näät keksit on aivan taivaallisen hyviä. :)
Malla, reseptin ainemäärät ovat oikein. Toivottavasti sait keksit lopulta onnistumaan! Taikinan koostumukseen voi osaltaan vaikuttaa kananmunan koko.
Löysää...ihmettelen miten voi "leipoa" tankoa?? Taikina on niin löysää että ei lähde leivinpaperista irti. Kaikki aineet laitettu niinkuin ohjeessa lukee, puuttuiskohan 1 dl jauhoja ohjeesta? Sain kostutetulla tuorekelmulla puristettua rullalle, odottaa jääkaapissa josko voisi "leikata"..leviää uunissa ihan varmasti, ei tule cokien mallisia niinkuin halusin/kuvassa!