• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suolapähkinä-valkosuklaakeksit

Suolapähkinä-valkosuklaakeksien maut täydentävät toisiaan. Pähkinöiden suola korostaa valkosuklaan mietoa makua.
Suolapähkinä-valkosuklaakeksit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 32 kpl
  • alle 30 min
  • 94,1 kcal / annos (20g)

Ainekset

32 kpl

Valmistus

alle 30 min
  1. Rouhi pähkinät karkeaksi, 2-4 osaan. Ota pähkinöistä noin 1/3 ja valkosuklaahipuista noin 1/2 koristelua varten samaan kulhoon.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät ja valkosuklaahiput.
  3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 32 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Jaa taikinapalojen päälle koristeeksi jätetty pähkinä-suklaaseos ja painele seos sormin kiinni keksien pintaan.
  4. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 20g100 g

  • 94,1 kcal394 kJ
  • Proteiinia1,59 g
  • Hiilihydraatteja9,92 g
  • Rasvaa5,33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille23
  • K-Kuluttajapalvelu25.7.2016

    Malla, reseptin ainemäärät ovat oikein. Toivottavasti sait keksit lopulta onnistumaan! Taikinan koostumukseen voi osaltaan vaikuttaa kananmunan koko.

  • Malla22.7.2016

    Löysää...ihmettelen miten voi "leipoa" tankoa?? Taikina on niin löysää että ei lähde leivinpaperista irti. Kaikki aineet laitettu niinkuin ohjeessa lukee, puuttuiskohan 1 dl jauhoja ohjeesta? Sain kostutetulla tuorekelmulla puristettua rullalle, odottaa jääkaapissa josko voisi "leikata"..leviää uunissa ihan varmasti, ei tule cokien mallisia niinkuin halusin/kuvassa!