Suolapähkinä-valkosuklaakeksit
- Annosmäärä32 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
Suolapähkinä-valkosuklaakeksien maut täydentävät toisiaan. Pähkinöiden suola korostaa valkosuklaan mietoa makua.
Ainekset
32 kpl
100 g (1 1/2 dl) | tai |
100 g | tai |
125 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 258 kJ / 541 kcal |
Rasva | 29,9 g |
josta tyydyttynyttä | 15,3 g |
Hiilihydraatit | 57,1 g |
josta sokereita | 37,3 g |
Proteiini | 9,4 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Rouhi pähkinät karkeaksi, 2–4 osaan. Ota pähkinöistä noin 1/3 ja valkosuklaahipuista noin 1/2 koristelua varten samaan kulhoon.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät ja valkosuklaahiput.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 32 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Jaa taikinapalojen päälle koristeeksi jätetty pähkinä-suklaaseos ja painele seos sormin kiinni keksien pintaan.
Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suolapähkinät 150gHinta 1,79/kpl11,93/kg
- Pirkka valkosuklaahippu 150g RFAHinta 3,29/kpl21,93/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Taffel Suolapähkinä 175gHinta 2,29/kpl13,09/kg
- Estrella 175g SuolapähkinäHinta 2,35/kpl13,43/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,2(204 arviota)
- yli 60 min3,3(78 arviota)
- alle 30 min4,7(35 arviota)
- 30 - 60 min4,5(19 arviota)
- alle 30 min4,0(1 130 arviota)
- 30 - 60 min4,0(121 arviota)
- alle 30 min4,1(3 670 arviota)
- 30 - 60 min4,1(33 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (109 arviota)
- V7 kuukautta sittenTuli hyviä
- Tuntematon1 vuosi sittenTuli ihan sairaan hyviä
- M.1 vuosi sittenKäytin puolet vähemmän sokeria ja silti olivat liian makeita..
- S.K1 vuosi sittenErittäin helppo ja nopea ohje. Nam, keksit taivaallisen hyviä ☺️ Maistuu aikuisille ja lapsille.
- namusia1 vuosi sittentuli tosi hyvää ja herkullista, huomasin että monet valittelivat liikaa nestemmäisyyttä. Tietäjät tietää että "vaahdota voi ja sokeri" tarkoittaa sitä että voin tulisi olla huoneenlämpöistä ;) harmi että niin monella meni pieleen. Eli voita ei siis tulisi sulattaa vaan antaa sen pehmetä.
- Pikkulintu2 vuotta sittenMiksi ohjeessa ei lue että pitääkö rasva vatkata sulana vai kovana? Tehtiin kaverin kanssa ja löysää tuli koska sulatimme rasvan kun luulin että se pitää sulattaa.
- Pikkulintu2 vuotta sittenMiksi ohjeessa ei lue että pitääkö rasva olla sulatettua vai ei? Tuli löysää.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPikkulintu, reseptissä on hyvä käyttää pehmeää voita, joka vaahdotetaan sokerin kanssa.
- Kokki22 vuotta sittenLöysä taikina joka levisi paistossa pellillä yhtenäiseksi levyksi. Ei jatkoon :(
- 10v synttäreille4 vuotta sittenLöysää tuli täälläkin. Levisivät uunissa niin paljon, että menivät yhteen. Lopulta oli yksi iso levy keksiä. (Vinkki: paista kahdella pellillä.) Paitoaikaa sai lisätä reilusti ainakin 10 minuuttia lisää. Taikina itsessään oli kyllä TODELLA hyvää. Nyt odotellaan jäähtymistä.
- Pipru4 vuotta sittenEi tullu löysää... eihän teillä löysän taikinan tekijöillä ollut voi sulatettua? Tämä itelläni tuli eka mieleen.
- Jukkis5 vuotta sittenTyttären kanssa leivottiin 9-v synttäreille. Valkosuklaan vaihdoimme tummaan suklaaseen. Helppo resepti ja maukkaita olivat:)
- Ellu5 vuotta sittenNämä ovat todella hyviä ja helppoja tehdä. Nam!
- Cooky5 vuotta sittenTäysin sama kokemus, kuin alla Mallalla. Taikinasta tuli niin löysää että sen leipomisesta on turha haaveilla. Lusikalla tein kasoja leivinpaperille.
- Minttu6 vuotta sittenPähkinät vaihoin Pirkan suolattuihin Cashew-pähkinöihin. Ja näät keksit on aivan taivaallisen hyviä. :)
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenMalla, reseptin ainemäärät ovat oikein. Toivottavasti sait keksit lopulta onnistumaan! Taikinan koostumukseen voi osaltaan vaikuttaa kananmunan koko.
- Malla8 vuotta sittenLöysää...ihmettelen miten voi "leipoa" tankoa?? Taikina on niin löysää että ei lähde leivinpaperista irti. Kaikki aineet laitettu niinkuin ohjeessa lukee, puuttuiskohan 1 dl jauhoja ohjeesta? Sain kostutetulla tuorekelmulla puristettua rullalle, odottaa jääkaapissa josko voisi "leikata"..leviää uunissa ihan varmasti, ei tule cokien mallisia niinkuin halusin/kuvassa!