• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lanttusupikkaat

Perinteisissä karjalaisissa lanttusupikkaissa on ruiskuoren sisällä herkullinen lanttutäyte.
Lanttusupikkaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 kpl
  • 30 - 60 min
  • 100 kcal / annos (50g)

Ainekset

15 kpl

Lisäksi

    • voisulaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi lantut pieniksi kuutioiksi. Pane lanttukuutiot kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät.
  2. Keitä lantut pehmeiksi (noin 20 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta lantut haarukalla. Sekoita lanttusoseen joukkoon hunaja, voi sekä suola.
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi. Irrota taikinasta juomalasin avulla pyöreitä taikinakuoria. Nosta lanttutäytettä kuoren toiseen reunaan ja taita toinen puoli päälle kanneksi. Nipistele reunat yhteen sormin tai haarukalla.
  4. Nosta valmiit supikkaat uunipellille ilman leivinpaperia. Paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat saaneet hieman väriä.
  5. Voitele lanttusupikkaat lämpiminä voisulalla ja peitä ne leivinliinalla. Tarjoa hieman jäähtyneinä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 100 kcal423 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua