LanttusupikkaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lanttusupikkaat

  • Annosmäärä15 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Perinteisissä karjalaisissa lanttusupikkaissa on ruiskuoren sisällä herkullinen lanttutäyte.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

15 kpl
1 pkt (400 g)
 
tai
500 g
 
lanttua
tai
1/2 rkl
 
hunajaa
tai
1 rkl
 
voita
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

 
voisulaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 041 kJ / 249 kcal
Rasva
15 g
josta tyydyttynyttä
7,5 g
Hiilihydraatit
22,7 g
josta sokereita
5,4 g
Proteiini
3,5 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi lantut pieniksi kuutioiksi. Pane lanttukuutiot kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät.

Keitä lantut pehmeiksi (noin 20 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta lantut haarukalla. Sekoita lanttusoseen joukkoon hunaja, voi sekä suola.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Irrota taikinasta juomalasin avulla pyöreitä taikinakuoria. Nosta lanttutäytettä kuoren toiseen reunaan ja taita toinen puoli päälle kanneksi. Nipistele reunat yhteen sormin tai haarukalla.

Nosta valmiit supikkaat uunipellille ilman leivinpaperia. Paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat saaneet hieman väriä.

Voitele lanttusupikkaat lämpiminä voisulalla ja peitä ne leivinliinalla. Tarjoa hieman jäähtyneinä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
    Hinta 2,49/kpl
    6,23/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (28 arviota)

  • Lanttukukkosia kaipaava
    5 kuukautta sitten
    Hei, olen leiponut lanttukukkosia useina vuosina, kylläkin vuosia sitten. Ohje oli Pirkassa, taisi olla jopa viime vuosituhannen puolella. Julkaisu oli joulukuussa, tarjoiltavaksi esim. pikkujoulupöydässä. Kukkoset olivat tosi maukkaita ja ne "katosivat" suihin hyvin nopeasti. En kuitenkaan muista ohjetta ulkoa. Voisiko löytyä teidän arkistosta jossain vaiheessa julkaistavaksi, koska ei ehdi tämän joulu numeroon. Mahtavaa olisi, jos löytyisi ja julkaisu netissä. Onko mahdoton pyyntö? Mukavaa Joulunodotusta ja joulua ruokatoimittajille kuin myös teille kaikille! LeenaK
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Lanttukukkosia kaipaava, valitettavasti lanttukukkosten reseptiä ei ole enää saatavilla.
  • Annikki
    6 vuotta sitten
    Vanha joulutorttumuotti on hyvä näiden tekemisessä. Supikkaat saa hyvin kiinni, kun painaa ne muotilla.