Lanttusupikkaat
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Perinteisissä karjalaisissa lanttusupikkaissa on ruiskuoren sisällä herkullinen lanttutäyte.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
15 kpl
1 pkt (400 g) | tai |
500 g | lanttua tai |
1/2 rkl | hunajaa tai |
1 rkl | voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
voisulaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi lantut pieniksi kuutioiksi. Pane lanttukuutiot kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät.
Keitä lantut pehmeiksi (noin 20 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta lantut haarukalla. Sekoita lanttusoseen joukkoon hunaja, voi sekä suola.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Irrota taikinasta juomalasin avulla pyöreitä taikinakuoria. Nosta lanttutäytettä kuoren toiseen reunaan ja taita toinen puoli päälle kanneksi. Nipistele reunat yhteen sormin tai haarukalla.
Nosta valmiit supikkaat uunipellille ilman leivinpaperia. Paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat saaneet hieman väriä.
Voitele lanttusupikkaat lämpiminä voisulalla ja peitä ne leivinliinalla. Tarjoa hieman jäähtyneinä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(87 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(229 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(15 arvostelua)
- 30 - 60 min4,9(11 arvostelua)
- yli 60 min3,2(13 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(26 arvostelua)
- yli 60 min2,3(4 arvostelua)
- yli 60 min4,0(1 arvostelu)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (25 arvostelua)
- Annikki5 vuotta sittenVanha joulutorttumuotti on hyvä näiden tekemisessä. Supikkaat saa hyvin kiinni, kun painaa ne muotilla.