Lanttusupikkaat
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Perinteisissä karjalaisissa lanttusupikkaissa on ruiskuoren sisällä herkullinen lanttutäyte.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
15 kpl
1 pkt (400 g) | tai |
500 g | lanttua tai |
1/2 rkl | hunajaa tai |
1 rkl | voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
voisulaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 041 kJ / 249 kcal |
Rasva | 15 g |
josta tyydyttynyttä | 7,5 g |
Hiilihydraatit | 22,7 g |
josta sokereita | 5,4 g |
Proteiini | 3,5 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi lantut pieniksi kuutioiksi. Pane lanttukuutiot kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät.
Keitä lantut pehmeiksi (noin 20 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta lantut haarukalla. Sekoita lanttusoseen joukkoon hunaja, voi sekä suola.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Irrota taikinasta juomalasin avulla pyöreitä taikinakuoria. Nosta lanttutäytettä kuoren toiseen reunaan ja taita toinen puoli päälle kanneksi. Nipistele reunat yhteen sormin tai haarukalla.
Nosta valmiit supikkaat uunipellille ilman leivinpaperia. Paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat saaneet hieman väriä.
Voitele lanttusupikkaat lämpiminä voisulalla ja peitä ne leivinliinalla. Tarjoa hieman jäähtyneinä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Lanttu SuomiHinta n. 0,63/kpl1,79/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,45/kpl2,99/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,9(11 arviota)
- alle 30 min4,1(39 arviota)
- 30 - 60 min3,9(302 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min3,2(14 arviota)
- 30 - 60 min4,2(18 arviota)
- 30 - 60 min4,5(8 arviota)
- 30 - 60 min4,4(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (29 arviota)
- Lanttukukkosia kaipaava1 vuosi sittenHei, olen leiponut lanttukukkosia useina vuosina, kylläkin vuosia sitten. Ohje oli Pirkassa, taisi olla jopa viime vuosituhannen puolella. Julkaisu oli joulukuussa, tarjoiltavaksi esim. pikkujoulupöydässä. Kukkoset olivat tosi maukkaita ja ne "katosivat" suihin hyvin nopeasti. En kuitenkaan muista ohjetta ulkoa. Voisiko löytyä teidän arkistosta jossain vaiheessa julkaistavaksi, koska ei ehdi tämän joulu numeroon. Mahtavaa olisi, jos löytyisi ja julkaisu netissä. Onko mahdoton pyyntö? Mukavaa Joulunodotusta ja joulua ruokatoimittajille kuin myös teille kaikille! LeenaK
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLanttukukkosia kaipaava, valitettavasti lanttukukkosten reseptiä ei ole enää saatavilla.
- Annikki7 vuotta sittenVanha joulutorttumuotti on hyvä näiden tekemisessä. Supikkaat saa hyvin kiinni, kun painaa ne muotilla.