Tomaatti-mozzarellapiirakka
Tomaatti-mozzarellapiirakka maistuu ihanasti pestolta ja tuoreelta basilikalta. Piirakka sopii vaikkapa vierastarjottavaksi tai juhlien noutopöytään.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
- 280 kcal / annos (130g)
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 1/2tlleivinjauhetta
- 100gvoita tai leivontamargariinia
- n. 3rklvettä
Täyte
- 1ps(200 g/125 g)Pirkka mozzarellaa
- 2-3(250 g)tomaattia
- ripausmustapippuria
- 3/4dltuoretta basilikaa hienonnettuna
- 2kananmunaa
- 1prk(2 dl)Pirkka ruokakermaa (10%)
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita pohjaa varten perunasosejauhe, hiivaleipäjauho ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 8 minuuttia.
- Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Lado viipaleet esipaistetun pohjan päälle limittäin. Ripottele päälle mustapippuri ja basilika.
- Sekoita munat, ruokakerma ja pesto kulhossa kierrevatkaimella. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla vielä noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 280 kcal1 190 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja20 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Miksi vastataan että "reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä" Se saa kysyjän tuntemaan itsensä huonoksi kokiksi jos kaikki ei mene samalla tapaa. Muuttakaa vastaustapaa. Ystävällisesti kokki
Katsoin pirkka peston ainesosat, ja se sisältää parmesaanijuustoa, mikä ei sovellu kasvisruokavalioon juoksetteensa vuoksi.
Kasvis, kiitos hyvästä huomiosta ja pahoitteluni, että resepti luokittelu on aiheuttanut pettymyksen. Kasvisruoiksi (lakto-ovo) voi olla tällä sivustolla merkittynä reseptejä, joissa maidon ja kananmunan lisäksi juoksute tai esimerkiksi jokin lisäaine on eläinperäistä. Vegaaniseksi on merkitty reseptit joissa ei ole lainkaan eläinperäisiä ainesosia.
Todella hyvää, mutta pohja jäi minulla "taikinamaiseksi", ei ollut mielestäni kypsä. Pystyyköhän sen esipaistamaan pidemmän aikaa?
Annika, harmillista kuulla, että pohja jäi taikinamaiseksi. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaisella paistoajalla. Uuneissa on kuitenkin eroja ja voit toki kokeilla esipaistaa pohjaa hetken pidempään.
Mitä onkaan tuo tumma/ musta tuossa kuvassa?
En keksinyt, tummat kohdat ovat basilikaa. Piirakan päälle on kuvaan laitettu myös muutamia tuoreita basilikanlehtiä paistamisen jälkeen.
Voiko tämän tehdä etukäteen ja pakastaa?
Martta, piirakan voi pakastaa.
Bytte ut mozzarellan mot ca 100 g emmenthal och tog 3 ägg+ 3dl rod mjölk. Blev lite matigare. .
Byt ut vetemjölet mot glutentenfritt så passar pitogen också för keliakier!Lättgjord och god,!
Jäi aika vetiseksi - olisiko parempi laitttaa kolme munaa?
VerucaS, harmi, että piirakka on jäänyt vetiseksi. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin. Voit toki halutessasi lisätä piirakkaan kananmunan.
Helppo toteuttaa gluteenittomaa.