• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tomaatti-mozzarellapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka maistuu ihanasti pestolta ja tuoreelta basilikalta. Piirakka sopii vaikkapa vierastarjottavaksi tai juhlien noutopöytään.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (130g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pohjaa varten perunasosejauhe, hiivaleipäjauho ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 8 minuuttia.
  3. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Lado viipaleet esipaistetun pohjan päälle limittäin. Ripottele päälle mustapippuri ja basilika.
  4. Sekoita munat, ruokakerma ja pesto kulhossa kierrevatkaimella. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla vielä noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 280 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 73 arvostelua
  • VerucaS30.5.2018

    Jäi aika vetiseksi - olisiko parempi laitttaa kolme munaa?

  • K-Kuluttajapalvelu30.5.2018

    VerucaS, harmi, että piirakka on jäänyt vetiseksi. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin. Voit toki halutessasi lisätä piirakkaan kananmunan.

  • Winna19.3.2016

    Helppo toteuttaa gluteenittomaa.