Feta-parsakaalipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-parsakaalipiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Maukas täysjyväspeltti sopii hyvin suolaiseen piirakkaan. Feta-parsakaalipiirakka on illanistujaisten ja buffetpöytien kestosuosikki.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Spelttipohja

3 dl
 
täysjyväspelttijauhoja
tai
100 g
 
voita
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1
 
kananmuna
tai
1 rkl
 
vettä
tai

Täyte

1 ps (450 g)
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1 pkt (200 g)
 
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 290 kJ / 309 kcal
Rasva
21,4 g
josta tyydyttynyttä
12,8 g
Hiilihydraatit
15,3 g
josta sokereita
2,4 g
Proteiini
12,3 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Valmista pohja nyppimällä jauhot ja voi seokseksi. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Sulata ja kuumenna parsakaalia mikrossa noin 3–4 minuuttia. Valuta parsakaalit lävikössä. Kuutioi feta. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään.

Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle parsakaalit ja juustokuutiot. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin alatasolla vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.

Vinkki! Voit myös tehdä piirakan suorakaiteen malliseen vuokaan. Voit myös käyttää piirakkaan tuoretta parsakaalia: Keitä parsakaalit miedosti suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja jäähdytä parsakaalit.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • SunSpelt Luomuspeltti 800g Täysjyväjauho
    Hinta 3,95/kpl
    4,94/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka parsakaali 450 g pakaste
    Hinta 1,99/kpl
    4,42/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
    Hinta 3,65/kpl
    18,25/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Apetit parsakaali 200g pakaste
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Fontana Feta 150g Original
    Hinta 3,99/kpl
    26,60/kg
  • Patros Feta 150g
    Hinta 3,59/kpl
    23,93/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositon
    Etuhinta 1,19/kpl
    5,95/l
    norm. 1,25/kpl (6,25/l)
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (249 arviota)

  • Mia
    3 kuukautta sitten
    Pohja epäonnistui täysin. Sitä ei saanut vuoasta irti millään. Syötiin sitten pelkkää täytettä. Harmitti.
  • Lepuri
    6 kuukautta sitten
    Mahtava resepti💕 Aina onnistuu ja maistuu hyvältä!😃 Yksi juttu jonka olen lisännyt reseptiin on juusto raastetta laitan. Laitan juuston piirakan päälle että siitä tulee rapea🧀
  • Jeejee
    1 vuosi sitten
    Moi, miksi tässä reseptissä ei ole ravinto tietoja?
  • PieBae
    1 vuosi sitten
    Enemmän suolaa ja 3-4 vsipulinkynttä ni alakaapi lyyti jo kirjottelemmaan
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Siru, valkosipulin voi lisätä täytteeseen raakana tai halutessaan sen voi myös kuullottaa ensi pannulla.
  • Siru
    2 vuotta sitten
    Hei, kuullotetaanko valkosipuli, vai laitetaanko kenties täytteeseen raakana. Ohjeessa ei mielestäni mainita sitä lainkaan!
  • Em
    3 vuotta sitten
    Hyvä piirakka. Tosi nopea, jos tekee valmistaikinaan. Mausteisiin tarvitsisi vielä jotakin lisää, vaikka pippurilla ja valkosipulilla pääseekin pitkälle.
  • pettynyt
    3 vuotta sitten
    voi mainita heti reseptin alussa, että jos käytät tuoretta parsakaalia niin keitä ne ekaks. Kun piirakka on jo uunissa ottaa päähän lukea se siinä vaiheessa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    pettynyt, reseptissä on käytetty pakastettua parsakaalia. Tästä syystä reseptissä ei ole ohjeistusta, miten toimia, jos käyttää tuoretta parsakaalia. Mikäli käyttää tuoretta parsakaalia, voi ne halutessaan lisätä kuumentamattomina piirakkaan. Jos haluaa että niiden rakenne on piirakassa pehmeämpi, voi tuoreita parsakaalinuppuja keittää lyhyen aikaa ennen piirakkaan lisäämistä.
  • EI pakasteille
    4 vuotta sitten
    Voi ei, innostuin tästä ohjeesta, mutta sitten tuli tämä pakaste. Ei, en käytä pakasteita; pakasteseiti on maximissan ainut missä vedän överit niiden käytössä. Odotin jotain tosi hyvää ohjetta kuvan perusteella. Voihan pettymysten pettymys.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei Marza, piirakan voi tehdä myös valmiiseen piirakkataikinaan. Piirakan voi tehdä esimerkiksi 20 x 35 kokoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
  • Marza
    6 vuotta sitten
    Voiko tehdä valmiiseen piirakka taikinaan? Vuuan kokoa on jo kertaalleen kysytty mutta minkä kokoiseen vuokaan jos suorakaiteen muotoinen?
  • Hemuli
    6 vuotta sitten
    Moi
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei Frontside Mallue, piirakan voi tehdä myös pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.
  • Frontside Mallue
    6 vuotta sitten
    Kuinka isoon vuokaan??
  • Sceptic
    7 vuotta sitten
    Mautonta !
  • mummeli
    7 vuotta sitten
    kokeilee tänään