Feta-parsakaalipiirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Spelttipohja | |
---|---|
3 dl | täysjyväspelttijauhoja tai |
100 g | voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 ps (450 g) | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 pkt (200 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 290 kJ / 309 kcal |
Rasva | 21,4 g |
josta tyydyttynyttä | 12,8 g |
Hiilihydraatit | 15,3 g |
josta sokereita | 2,4 g |
Proteiini | 12,3 g |
Suola | 1,6 g |
Valmistus
Valmista pohja nyppimällä jauhot ja voi seokseksi. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Sulata ja kuumenna parsakaalia mikrossa noin 3–4 minuuttia. Valuta parsakaalit lävikössä. Kuutioi feta. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään.
Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle parsakaalit ja juustokuutiot. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin alatasolla vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Voit myös tehdä piirakan suorakaiteen malliseen vuokaan. Voit myös käyttää piirakkaan tuoretta parsakaalia: Keitä parsakaalit miedosti suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja jäähdytä parsakaalit.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- SunSpelt Luomuspeltti 800g TäysjyväjauhoHinta 3,95/kpl4,94/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka parsakaali 450 g pakasteHinta 1,99/kpl4,42/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Parhaat fetajuusto 200gHinta 3,65/kpl18,25/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Apetit parsakaali 200g pakasteHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Fontana Feta 150g OriginalHinta 3,99/kpl26,60/kg
- Patros Feta 150gHinta 3,59/kpl23,93/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl (6,25/l)
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(37 arviota)
- alle 30 min3,0(4 arviota)
- 30 - 60 min3,8(272 arviota)
- alle 30 min3,9(13 arviota)
- 30 - 60 min4,2(191 arviota)
- alle 30 min3,8(77 arviota)
- alle 30 min3,7(65 arviota)
- 30 - 60 min4,4(31 arviota)
Arvostele resepti
- Mia3 kuukautta sittenPohja epäonnistui täysin. Sitä ei saanut vuoasta irti millään. Syötiin sitten pelkkää täytettä. Harmitti.
- Lepuri6 kuukautta sittenMahtava resepti💕 Aina onnistuu ja maistuu hyvältä!😃 Yksi juttu jonka olen lisännyt reseptiin on juusto raastetta laitan. Laitan juuston piirakan päälle että siitä tulee rapea🧀
- Jeejee1 vuosi sittenMoi, miksi tässä reseptissä ei ole ravinto tietoja?
- PieBae1 vuosi sittenEnemmän suolaa ja 3-4 vsipulinkynttä ni alakaapi lyyti jo kirjottelemmaan
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSiru, valkosipulin voi lisätä täytteeseen raakana tai halutessaan sen voi myös kuullottaa ensi pannulla.
- Siru2 vuotta sittenHei, kuullotetaanko valkosipuli, vai laitetaanko kenties täytteeseen raakana. Ohjeessa ei mielestäni mainita sitä lainkaan!
- Em3 vuotta sittenHyvä piirakka. Tosi nopea, jos tekee valmistaikinaan. Mausteisiin tarvitsisi vielä jotakin lisää, vaikka pippurilla ja valkosipulilla pääseekin pitkälle.
- pettynyt3 vuotta sittenvoi mainita heti reseptin alussa, että jos käytät tuoretta parsakaalia niin keitä ne ekaks. Kun piirakka on jo uunissa ottaa päähän lukea se siinä vaiheessa.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenpettynyt, reseptissä on käytetty pakastettua parsakaalia. Tästä syystä reseptissä ei ole ohjeistusta, miten toimia, jos käyttää tuoretta parsakaalia. Mikäli käyttää tuoretta parsakaalia, voi ne halutessaan lisätä kuumentamattomina piirakkaan. Jos haluaa että niiden rakenne on piirakassa pehmeämpi, voi tuoreita parsakaalinuppuja keittää lyhyen aikaa ennen piirakkaan lisäämistä.
- EI pakasteille4 vuotta sittenVoi ei, innostuin tästä ohjeesta, mutta sitten tuli tämä pakaste. Ei, en käytä pakasteita; pakasteseiti on maximissan ainut missä vedän överit niiden käytössä. Odotin jotain tosi hyvää ohjetta kuvan perusteella. Voihan pettymysten pettymys.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Marza, piirakan voi tehdä myös valmiiseen piirakkataikinaan. Piirakan voi tehdä esimerkiksi 20 x 35 kokoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
- Marza6 vuotta sittenVoiko tehdä valmiiseen piirakka taikinaan? Vuuan kokoa on jo kertaalleen kysytty mutta minkä kokoiseen vuokaan jos suorakaiteen muotoinen?
- Hemuli6 vuotta sittenMoi
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Frontside Mallue, piirakan voi tehdä myös pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.
- Frontside Mallue6 vuotta sittenKuinka isoon vuokaan??
- Sceptic7 vuotta sittenMautonta !
- mummeli7 vuotta sittenkokeilee tänään