• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Feta-parsakaalipiirakka

Maukas täysjyväspeltti sopii hyvin suolaiseen piirakkaan. Feta-parsakaalipiirakka on illanistujaisten ja buffetpöytien kestosuosikki. N. 0,50€/annos.
Feta-parsakaalipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

12 annosta

Spelttipohja

    • 3dltäysjyväspelttijauhoja
    • 100gvoita
    • 1/2tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 1rklvettä

Täyte

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista pohja nyppimällä jauhot ja voi seokseksi. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekotia tasaiseksi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Sulata ja kuumenna parsakaalia mikrossa noin 3-4 minuuttia. Valuta parsakaalit lävikössä. Kuutioi feta. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään.
  3. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle parsakaalit ja juustokuutiot. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin alatasolla vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös käyttää tuoretta parsakaalia: Keitä parsakaalit miedosti suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja jäähdytä parsakaalit. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 136 kcal571 kJ
  • Proteiinia5,47 g
  • Hiilihydraatteja7,36 g
  • Rasvaa9,23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille41