Feta-parsakaalipiirakka
Maukas täysjyväspeltti sopii hyvin suolaiseen piirakkaan. Feta-parsakaalipiirakka on illanistujaisten ja buffetpöytien kestosuosikki. N. 0,50€/annos.
- 12 annosta
- alle 30 min
- 136 kcal / annos (70g)
Ainekset
12 annosta
Spelttipohja
- 3dltäysjyväspelttijauhoja
- 100gvoita
- 1/2tlsuolaa
- 1kananmuna
- 1rklvettä
Täyte
- 1ps(450 g)Pirkka parsakaalia (pakaste)
- 1valkosipulinkynsi
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 2kananmunaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Valmista pohja nyppimällä jauhot ja voi seokseksi. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte. Sulata ja kuumenna parsakaalia mikrossa noin 3-4 minuuttia. Valuta parsakaalit lävikössä. Kuutioi feta. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään.
- Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle parsakaalit ja juustokuutiot. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin alatasolla vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös tehdä piirakan suorakaiteen malliseen vuokaan. Voit myös käyttää piirakkaan tuoretta parsakaalia: Keitä parsakaalit miedosti suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja jäähdytä parsakaalit. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 70g100 g
- 136 kcal571 kJ
- Proteiinia 5,47 g
- Hiilihydraatteja7,36 g
- Rasvaa9,23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvä piirakka. Tosi nopea, jos tekee valmistaikinaan. Mausteisiin tarvitsisi vielä jotakin lisää, vaikka pippurilla ja valkosipulilla pääseekin pitkälle.
voi mainita heti reseptin alussa, että jos käytät tuoretta parsakaalia niin keitä ne ekaks. Kun piirakka on jo uunissa ottaa päähän lukea se siinä vaiheessa.
pettynyt, reseptissä on käytetty pakastettua parsakaalia. Tästä syystä reseptissä ei ole ohjeistusta, miten toimia, jos käyttää tuoretta parsakaalia. Mikäli käyttää tuoretta parsakaalia, voi ne halutessaan lisätä kuumentamattomina piirakkaan. Jos haluaa että niiden rakenne on piirakassa pehmeämpi, voi tuoreita parsakaalinuppuja keittää lyhyen aikaa ennen piirakkaan lisäämistä.
Voi ei, innostuin tästä ohjeesta, mutta sitten tuli tämä pakaste. Ei, en käytä pakasteita; pakasteseiti on maximissan ainut missä vedän överit niiden käytössä. Odotin jotain tosi hyvää ohjetta kuvan perusteella. Voihan pettymysten pettymys.
Hei Marza, piirakan voi tehdä myös valmiiseen piirakkataikinaan. Piirakan voi tehdä esimerkiksi 20 x 35 kokoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
Voiko tehdä valmiiseen piirakka taikinaan? Vuuan kokoa on jo kertaalleen kysytty mutta minkä kokoiseen vuokaan jos suorakaiteen muotoinen?
Moi
Hei Frontside Mallue, piirakan voi tehdä myös pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.
Kuinka isoon vuokaan??
Hyvvväöäööööäääääääää
Mautonta !
kokeilee tänään