Salottisipulitatin eli -keikauskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Salottisipulitatin eli -keikauskakku

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Salottisipulitatin eli keikaustorttu tehdään balsamiviinietikassa ja voissa karamellisoiduista sipuleista. Lisäksi sinihomejuustokastiketta.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
n. 1/2 pkt (à 400 g)
 
tai

Täyte

700 g
 
salottisipuleita
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
50 g
 
voita
tai
1/2 dl
 
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai

Sinihomejustokastike

n. 50 g
 
sinihomejuustoa
tai
1 prk (200 g)
 
tai
1/2 rkl
 
timjamia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
966 kJ / 231 kcal
Rasva
15,1 g
josta tyydyttynyttä
8,5 g
Hiilihydraatit
17,4 g
josta sokereita
9 g
Proteiini
4,7 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori sipulit ja puolita tai lohko ne. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.

Valitse uuniin pantava ja sinne hyvin mahtuva pannu (halkaisija noin 27 cm). Sulata pannulla voi ja sekoita joukkoon sokeri. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kääntele sipuleita, etteivät ne tummu liikaa. Alenna lämpöä paiston loppupuolella. Mausta sipulit suolalla ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka. Anna karamellisoitua pari minuuttia. Nosta pannu liedeltä.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 28 cm). Nosta taikinalevy sipulien päälle niin, että taikina jää pannun sisään ja reuna ulottuu pannun reunaan asti. Pistele taikinalevy. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä.

Ota pannu uunista, peitä se kuumuutta kestävällä isolla lautasella ja kumoa. Lusikoi pannun pohjalle jääneet sipulipalat ja balsamisiirappi tortun päälle.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi salaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
    Hinta 2,49/kpl
    6,23/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    5,69/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/kg
  • Pirkka salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,49/kpl
    4,26/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/l
  • San Francesco balsamiviinietikka 250ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Kuusamon Juusto Ripotella pastajuustomuru 100g
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Saint Agur ranskalainen sinihomejuusto 115g
    Hinta 4,59/kpl
    39,91/kg
  • Juustoportti luomu kermaviili 200g
    Hinta 1,45/kpl
    7,25/kg
  • Ahvenanmaan kermaviili 200g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    4,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,9 (11 arviota)