Salottisipulitatin eli -keikauskakku
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Salottisipulitatin eli keikaustorttu tehdään balsamiviinietikassa ja voissa karamellisoiduista sipuleista. Lisäksi sinihomejuustokastiketta.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- n. 1/2 pkt (à 400 g) Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
- 700 g salottisipuleita
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 1/2 dl Pirkka balsamiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Sinihomejustokastike
- n. 50 g sinihomejuustoa
- 1 prk (200 g) Pirkka kevyt kermaviiliä
- 1/2 rkl timjamia hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia966 kJ / 231 kcal
- Rasva15,1 g
- josta tyydyttynyttä8,5 g
- Hiilihydraatit17,4 g
- josta sokereita9 g
- Proteiini4,7 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori sipulit ja puolita tai lohko ne. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
- Valitse uuniin pantava ja sinne hyvin mahtuva pannu (halkaisija noin 27 cm). Sulata pannulla voi ja sekoita joukkoon sokeri. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kääntele sipuleita, etteivät ne tummu liikaa. Alenna lämpöä paiston loppupuolella. Mausta sipulit suolalla ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka. Anna karamellisoitua pari minuuttia. Nosta pannu liedeltä.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 28 cm). Nosta taikinalevy sipulien päälle niin, että taikina jää pannun sisään ja reuna ulottuu pannun reunaan asti. Pistele taikinalevy. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä.
- Ota pannu uunista, peitä se kuumuutta kestävällä isolla lautasella ja kumoa. Lusikoi pannun pohjalle jääneet sipulipalat ja balsamisiirappi tortun päälle.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,79/kpl5,11/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Timjami jättiruukku ItaliaHinta 3,99/kpl
- Plussa-etu −28 %BE Gourmet 100g mieto herkullinen sinihomejuustoPlussa-kortillaEtuhinta 1,49/kpl14,90/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (20,90/kg)
- Saint Agur ranskalainen sinihomejuusto 115gHinta 3,99/kpl34,70/kg
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Plussa-etu −12 %Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(29 arviota)
- 30 - 60 min4,5(8 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,4(5 arviota)
- 30 - 60 min3,9(303 arviota)
- yli 60 min4,2(37 arviota)
- 30 - 60 min4,0(43 arviota)
- Video30 - 60 min4,2(74 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,9 (11 arviota)