Salottisipulitatin eli -keikauskakku
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
n. 1/2 pkt (à 400 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
700 g | salottisipuleita tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
50 g | voita tai |
1/2 dl | tai |
1 rkl | sokeria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
Sinihomejustokastike | |
n. 50 g | sinihomejuustoa tai |
1 prk (200 g) | tai |
1/2 rkl | timjamia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 966 kJ / 231 kcal |
Rasva | 15,1 g |
josta tyydyttynyttä | 8,7 g |
Hiilihydraatit | 17,5 g |
josta sokereita | 9 g |
Proteiini | 4,6 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori sipulit ja puolita tai lohko ne. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
Valitse uuniin pantava ja sinne hyvin mahtuva pannu (halkaisija noin 27 cm). Sulata pannulla voi ja sekoita joukkoon sokeri. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kääntele sipuleita, etteivät ne tummu liikaa. Alenna lämpöä paiston loppupuolella. Mausta sipulit suolalla ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka. Anna karamellisoitua pari minuuttia. Nosta pannu liedeltä.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 28 cm). Nosta taikinalevy sipulien päälle niin, että taikina jää pannun sisään ja reuna ulottuu pannun reunaan asti. Pistele taikinalevy. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä.
Ota pannu uunista, peitä se kuumuutta kestävällä isolla lautasella ja kumoa. Lusikoi pannun pohjalle jääneet sipulipalat ja balsamisiirappi tortun päälle.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175g vähälaktoosinenHinta 3,09/kpl17,66/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Plussa-etu −6 %Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gPlussa-kortillaEtuhinta 2,20/4 kpl2,75/kgIlman Plussa-korttia 0,59/kpl
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Salottisipuli ulkomainenHinta n. 0,25/kpl4,95/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinenHinta 3,15/kpl21,00/kg
- Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinenHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,15/kpl16,60/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Ahvenanmaan kermaviili 200g laktoositonEtuhinta 0,89/kpl4,45/kgnorm. 1,15/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(60 arviota)
- 30 - 60 min3,9(241 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,3(11 arviota)
- yli 60 min4,0(29 arviota)
- yli 60 min2,3(4 arviota)
- 30 - 60 min3,7(26 arviota)