SydänjoulutortutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sydänjoulutortut

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Voitaikinaa, hilloa ja hieman pähkäilyä, muuta ei näihin suloisiin sydämiin tarvita! Kierittele sydäntortut vielä halutessasi kaneli-sokerissa churrojen tapaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 kpl
1 pkt (500 g)
 
tai
1 prk (280 g)
 
Dronningholm Tähtitorttu luumumarmeladia, vähemmän sokeria
tai

Pinnalle

1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 787 kJ / 428 kcal
Rasva
18,4 g
josta tyydyttynyttä
10 g
Hiilihydraatit
55,9 g
josta sokereita
25,5 g
Proteiini
5,7 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa taikinan laskokset ja kauli noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi (n. 35 cm x 45 cm).

Levitä levylle hilloa. Käännä lyhyemmät sivut keskelle niin, että ne tulevat vastakkain.

Levitä taas taikinalle hilloa ja taita taikina nyt toiseen suuntaan niin, että lyhyet sivut tulevat taas vastakkain.

Levitä ohuelti hilloa ja taita taikina vielä pitkittäin kaksin kerroin. Näin syntyy paksu kapea tanko, jonka leikkauspinnasta muodostuu sydän.

Leikkaa taikinapötköstä terävällä veitsellä vajaan sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia kauniin värisiksi.

Kierittele hieman jäähtyneet torttusydämet halutessasi kaneli-sokerissa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (77 arviota)

  • Gluteenitonta jauhoa peukalossa
    3 vuotta sitten
    Nämä onnistuvat loistavasti myös gluteenittomasta valmiista rahkavoitaikinasta. Tärkeää kuitenkin käyttää jääkaappikylmää taikinaa. Itse kaulitsin taikinan leivinpaperille, jonka avulla nostin levyn taitteille, kun gluteeniton taikina on haurasta. Ja yhteen väliin omenahilloa. Nam! Kiitos reseptistä!