Sydänjoulutortut
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Voitaikinaa, hilloa ja hieman pähkäilyä, muuta ei näihin suloisiin sydämiin tarvita! Kierittele sydäntortut vielä halutessasi kaneli-sokerissa churrojen tapaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 kpl
1 pkt (500 g) | tai |
1 prk (270 g) | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 842 kJ / 441 kcal |
Rasva | 18,4 g |
josta tyydyttynyttä | 10 g |
Hiilihydraatit | 59,4 g |
josta sokereita | 29,6 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa taikinan laskokset ja kauli noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi (n. 35 cm x 45 cm).
Levitä levylle hilloa. Käännä lyhyemmät sivut keskelle niin, että ne tulevat vastakkain.
Levitä taas taikinalle hilloa ja taita taikina nyt toiseen suuntaan niin, että lyhyet sivut tulevat taas vastakkain.
Levitä ohuelti hilloa ja taita taikina vielä pitkittäin kaksin kerroin. Näin syntyy paksu kapea tanko, jonka leikkauspinnasta muodostuu sydän.
Leikkaa taikinapötköstä terävällä veitsellä vajaan sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia kauniin värisiksi.
Kierittele hieman jäähtyneet torttusydämet halutessasi kaneli-sokerissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(45 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- 30 - 60 min4,2(82 arviota)
- 30 - 60 min3,4(134 arviota)
- yli 60 min3,4(47 arviota)
- 30 - 60 min4,1(32 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 211 arviota)
- yli 60 min4,2(52 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (82 arviota)
- Gluteenitonta jauhoa peukalossa4 vuotta sittenNämä onnistuvat loistavasti myös gluteenittomasta valmiista rahkavoitaikinasta. Tärkeää kuitenkin käyttää jääkaappikylmää taikinaa. Itse kaulitsin taikinan leivinpaperille, jonka avulla nostin levyn taitteille, kun gluteeniton taikina on haurasta. Ja yhteen väliin omenahilloa. Nam! Kiitos reseptistä!