Sydänjoulutortut
Voitaikinaa, hilloa ja hieman pähkäilyä, muuta ei näihin suloisiin sydämiin tarvita! Kierittele sydäntortut vielä halutessasi kaneli-sokerissa churrojen tapaan. Noin 0,35€/annos.*
- 12 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
12 kpl
- 1prk(280 g)Dronningholm Tähtitorttu luumumarmeladia, vähemmän sokeria
Pinnalle
- 1dlsokeria
- 1tlkanelia
Valmistus
30 - 60 min- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa taikinan laskokset ja kauli noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi (n. 35 cm x 45 cm).
- Levitä levylle hilloa. Käännä lyhyemmät sivut keskelle niin, että ne tulevat vastakkain.
- Levitä taas taikinalle hilloa ja taita taikina nyt toiseen suuntaan niin, että lyhyet sivut tulevat taas vastakkain.
- Levitä ohuelti hilloa ja taita taikina vielä pitkittäin kaksin kerroin. Näin syntyy paksu kapea tanko, jonka leikkauspinnasta muodostuu sydän.
- Leikkaa taikinapötköstä terävällä veitsellä vajaan sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.
- Kierittele hieman jäähtyneet torttusydämet halutessasi kaneli-sokerissa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Nämä onnistuvat loistavasti myös gluteenittomasta valmiista rahkavoitaikinasta. Tärkeää kuitenkin käyttää jääkaappikylmää taikinaa. Itse kaulitsin taikinan leivinpaperille, jonka avulla nostin levyn taitteille, kun gluteeniton taikina on haurasta. Ja yhteen väliin omenahilloa. Nam! Kiitos reseptistä!