• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tomaatti-ricottapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaatti-ricottapiirakka

Helppo, näyttävä ja herkullinen. Tämä tuoreilla tomaateilla viimeistelty piiras on kesän hittiruokaa. Noin 1,40 €/annos*

  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6-8 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voitaikina, avaa laskokset ja kaulitse taikina noin puolet ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta leivinpaperi taikinoineen uunipellille. Leikkaa taikinalevyn jokaiselta sivulta irti noin 2 cm:n taikinakaistaleet. Ohjeesta tulee yksi piirakka.
  2. Riko kananmuna juomalasiin ja voitele levyn reunat sekä taikinakaistaleet kevyesti rikotulla kananmunalla.
  3. Asettele leikatut taikinasiivut voidellun taikinalevyn reunoille kehyksiksi. Pistele taikinalevyn keskikohtaan haarukalla reikiä.
  4. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 25-35 minuuttia. Anna jäähtyä. Mikäli taikina nousee keskeltä liikaa, paina se hieman jäähtyneenä hellävaroen takaisin alas. Poista pinnalta mahdollisesti murentunut taikinakuori.
  5. Notkista ricottajuusto maito- tai kermatilkalla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  6. Levitä notkistettu ricottajuusto paistetun taikinan keskelle tasaiseksi kerrokseksi.
  7. Leikkaa huuhdotut ja kuivatut tomaatit viipaleiksi ja asettele ricottakerroksen pinnalle.
  8. Viimeistele hienonnetulla basilikalla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua