Tomaatti-ricottapiirakka
Helppo, näyttävä ja herkullinen. Tämä tuoreilla tomaateilla viimeistelty piiras on kesän hittiruokaa. Noin 1,40 €/annos*
6-8 annosta30 - 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 1kananmuna (voiteluun)
- 1prk(250 g)ricottajuustoa (esim. Galbani)
- 1-2rklkermaa tai maitoa
- n. 200gerilaisia kypsiä tomaatteja
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- tuoretta basilikaa
Valmistus
30 - 60 min- Sulata voitaikina, avaa laskokset ja kaulitse taikina noin puolet ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta leivinpaperi taikinoineen uunipellille. Leikkaa taikinalevyn jokaiselta sivulta irti noin 2 cm:n taikinakaistaleet. Ohjeesta tulee yksi piirakka.
- Riko kananmuna juomalasiin ja voitele levyn reunat sekä taikinakaistaleet kevyesti rikotulla kananmunalla.
- Asettele leikatut taikinasiivut voidellun taikinalevyn reunoille kehyksiksi. Pistele taikinalevyn keskikohtaan haarukalla reikiä.
- Paista uunin alatasolla 225 asteessa 25-35 minuuttia. Anna jäähtyä. Mikäli taikina nousee keskeltä liikaa, paina se hieman jäähtyneenä hellävaroen takaisin alas. Poista pinnalta mahdollisesti murentunut taikinakuori.
- Notkista ricottajuusto maito- tai kermatilkalla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Levitä notkistettu ricottajuusto paistetun taikinan keskelle tasaiseksi kerrokseksi.
- Leikkaa huuhdotut ja kuivatut tomaatit viipaleiksi ja asettele ricottakerroksen pinnalle.
- Viimeistele hienonnetulla basilikalla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi