• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Sinihomejuusto-päärynätorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sinihomejuusto-päärynätorttu

Helppo ja nopea piirakka valmistuu päärynöistä ja valmiista voitaikinasta. Makua antaa suolainen sinihomejuusto.

  • 30 - 60 min
  • 199 kcal / 100 g

Ainekset

Valmistus

30 - 60 min
  1. Taittele sulatettu taikina auki ja kauli se 3 millin paksuiseksi levyksi, jonka nostat pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinasta pyöreä pohja (halkaisija noin 30 cm).
  2. Kuori päärynät, leikkaa siemenkota pois ja leikkaa päärynät ohuiksi lohkoiksi. (Valuta säilykepäärynät ja kuivaa ne paperilla).
  3. Ripottele 2 rkl mantelirouhetta taikinalevylle. Lado päärynät limittäin pohjalle, mutta jätä piirakkaan hieman reunaa. Murustele juusto päärynöiden päälle ja ripottele pinnalle loput mantelirouheesta.
  4. Paista torttua 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja torttu kypsynyt pohjasta. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 199 kcal835 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja16,5 g
  • Rasvaa13,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua