• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahilloke

Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahilloke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 15 kpl
  • alle 30 min
  • 85 kcal / annos (45g)

Ainekset

n. 15 kpl
    • 1prk(250 g)maitorahkaa
    • 3kananmunaa
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/4tlsuolaa

Paistamiseen

    • voita ja öljyä

Vadelmahilloke

    • 200g(4 dl)vadelmia (pakaste)
    • 1/2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlrosmariinia
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin vadelmahilloke jäähtymään. Mittaa kaikki ainekset, vanilliinisokeria lukuun ottamatta, kattilaan ja keitä noin 3 minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Kuumenna rasvaa ohukaispannulla ja annostele pannulle taikinaa vajaa 1/2 dl/lettu. Paista paksuhkot letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Tarjoa syrnikit vadelmahillokkeen tai hillon ja kermavaahdon, jäätelön tai smetanan kanssa.

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 85 kcal350 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille21
  • katriina18.10.2016

    Mehevät ja maukkaat syrnikit. Kypsyivät nopeasti valurauta- lettupannussa . Vastoin odotuksiani, pysyivät hyvin koossa, ehkä runsaan kananmunamäärän vuoksi. Palavat helposti, varottava liian kuumaa pannua ja pitkää paistoaikaa.