Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahilloke
- Annosmäärän. 15 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahilloke ovat makea jälkiruoka, joka on helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle. Aikaakin kuluu alle 30 minuuttia!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
n. 15 kpl
1 prk (250 g) | maitorahkaa tai |
3 | kananmunaa tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Paistamiseen | |
---|---|
voita ja öljyä tai | |
Vadelmahilloke | |
200 g (4 dl) | vadelmia (pakaste) tai |
1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 tl | rosmariinia tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 665 kJ / 159 kcal |
Rasva | 2,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 23,8 g |
josta sokereita | 16,6 g |
Proteiini | 8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Valmista ensin vadelmahilloke. Mittaa kaikki ainekset, vanilliinisokeria lukuun ottamatta, kattilaan ja keitä noin 3 minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla ja anna jäähtyä.
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 10 minuuttia.
Kuumenna rasvaa ohukaispannulla ja annostele pannulle taikinaa vajaa 1/2 dl/lettu. Paista paksuhkot letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Tarjoa syrnikit vadelmahillokkeen tai hillon ja kermavaahdon, jäätelön tai smetanan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Juustoportti luomu kirnuvoi 200gHinta 4,09/kpl20,45/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Valio Keittiön laktoositon maitorahka 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Valio Luomu™ voi 200gHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Plussa-etu −14 %Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 8,50/2 kpl24,29/kgIlman Plussa-korttia 4,99/kpl (28,51/kg)
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(22 arviota)
- 30 - 60 min3,9(15 arviota)
- alle 30 min3,3(50 arviota)
- alle 30 min3,7(34 arviota)
- 30 - 60 min4,1(33 arviota)
- alle 30 min
- alle 30 min3,9(70 arviota)
- alle 30 min3,9(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (261 arviota)
- Lohtaja köksä2 kuukautta sittenLoistava resepti kokeiltiin kotitalouden tunnilla
- Maria7 kuukautta sittenTosi hyviä. Tuunasin ohjetta hiukan ja lisäsin 1-2rkl vaniljarahkaa ja 1-2rkl raejuustoa sekaan. Rakenne oli hyvä ja pysyi kasassa paistettaessa!
- Restonomiopiskelija7 kuukautta sittenMuistuttaa enemmän pannukakkuja. Syrnikeihin saa suomesta raaka-aineita vaan eestikaupoista. Autenttisempaa saa, kun käyttää jauhon sijasta mannaa ja kananmunista vaan keltuaiset.
- S. K7 kuukautta sittenTäydellisiä, ihana koostumus ja kelpaa ihan marjojen ja siirapin kanssa myös.
- Marinella9 kuukautta sittenHelppoja ja maukkaita
- Helena1 vuosi sittenHelppo ja nopea tehdä, maistuvia hillon+jäätelön kanssa.
- Helena1 vuosi sittenNopeasti valmistettavat herkut. Hillon+smetanan kanssa😋❤️
- Syrnikit best1 vuosi sittenTämä ollut luottoresepti jo monta vuotta! Jos haluaa hieman terveellisempää voi vähentää sokerin määrää ja syödä marjojen kanssa. Kelpo aamupala :)
- Riitu2 vuotta sittenTulee todella hyviä! Tosin vaikka tein pieniä, ei tullut lähimainkaan 15kpl. Jos syöjiä on useampi, kannattaa tehdä suurempi taikina, ettei lopu herkut kesken!
- Ade2 vuotta sittenKyllä maistui olen kyllä aika nuori mutta osasin tehä ja no oli hyvää!! ♡♡
- A.L.2 vuotta sittenOikein hyviä😋
- Tukholmalainen3 vuotta sittenKäytän syrnikeihin rasvaista 10% puolalaista rahkaa, joka on vähän rakeista. Tulee todella herkullisia. En ole kokeillut vähärasvaista sileää rahkaa. Varmaan Suomessakin on myytävänä mainitsemani tapaista rahkaa. Kannattaa todella kokeilla.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenErkki, annoksella tarkoitetaan yhtä lettua.
- Erkki5 vuotta sittenNo, mikä montako lättyä on annos?
- Li6 vuotta sittenOikeisiin venäläisiin syrnikiin ei lisätään ollenkaan maitoa. Ja käytetään toisenlaista rahkaa joka muistuttaa raejuustoa. Eli tällä reseptillä valmistellaan rahkaohukaisia, ei missään nimessä syrnikejä. Mutta hyvät ohukaiset tulee! 👍
- Eeva7 vuotta sittenTein tupla-annoksen aamupalalle. Vaniljasokeria ei ollut, laitoin sitruunan kuorta ja mehua. Söimme mustikkahillon kanssa. Herkullista!
- katriina8 vuotta sittenMehevät ja maukkaat syrnikit. Kypsyivät nopeasti valurauta- lettupannussa . Vastoin odotuksiani, pysyivät hyvin koossa, ehkä runsaan kananmunamäärän vuoksi. Palavat helposti, varottava liian kuumaa pannua ja pitkää paistoaikaa.