Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahillokeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahilloke

  • Annosmäärän. 15 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahilloke ovat makea jälkiruoka, joka on helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle. Aikaakin kuluu alle 30 minuuttia!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 15 kpl
1 prk (250 g)
 
maitorahkaa
tai
3
 
kananmunaa
tai
1 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Paistamiseen

 
voita ja öljyä
tai

Vadelmahilloke

200 g (4 dl)
 
vadelmia (pakaste)
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
rosmariinia
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
665 kJ / 159 kcal
Rasva
2,7 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
23,8 g
josta sokereita
16,6 g
Proteiini
8 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Valmista ensin vadelmahilloke. Mittaa kaikki ainekset, vanilliinisokeria lukuun ottamatta, kattilaan ja keitä noin 3 minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla ja anna jäähtyä.

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 10 minuuttia.

Kuumenna rasvaa ohukaispannulla ja annostele pannulle taikinaa vajaa 1/2 dl/lettu. Paista paksuhkot letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Tarjoa syrnikit vadelmahillokkeen tai hillon ja kermavaahdon, jäätelön tai smetanan kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Juustoportti luomu kirnuvoi 200g
    Hinta 4,09/kpl
    20,45/kg
  • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    Hinta 5,39/kpl
    26,95/kg
  • Valio Keittiön laktoositon maitorahka 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
    Hinta 1,79/kpl
    11,19/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Valio Luomu™ voi 200g
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Hinta 1,85/kpl
    9,25/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 8,50/2 kpl
    24,29/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,99/kpl (28,51/kg)
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Hinta 4,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (261 arviota)

  • Lohtaja köksä
    2 kuukautta sitten
    Loistava resepti kokeiltiin kotitalouden tunnilla
  • Maria
    7 kuukautta sitten
    Tosi hyviä. Tuunasin ohjetta hiukan ja lisäsin 1-2rkl vaniljarahkaa ja 1-2rkl raejuustoa sekaan. Rakenne oli hyvä ja pysyi kasassa paistettaessa!
  • Restonomiopiskelija
    7 kuukautta sitten
    Muistuttaa enemmän pannukakkuja. Syrnikeihin saa suomesta raaka-aineita vaan eestikaupoista. Autenttisempaa saa, kun käyttää jauhon sijasta mannaa ja kananmunista vaan keltuaiset.
  • S. K
    7 kuukautta sitten
    Täydellisiä, ihana koostumus ja kelpaa ihan marjojen ja siirapin kanssa myös.
  • Marinella
    9 kuukautta sitten
    Helppoja ja maukkaita
  • Helena
    1 vuosi sitten
    Helppo ja nopea tehdä, maistuvia hillon+jäätelön kanssa.
  • Helena
    1 vuosi sitten
    Nopeasti valmistettavat herkut. Hillon+smetanan kanssa😋❤️
  • Syrnikit best
    1 vuosi sitten
    Tämä ollut luottoresepti jo monta vuotta! Jos haluaa hieman terveellisempää voi vähentää sokerin määrää ja syödä marjojen kanssa. Kelpo aamupala :)
  • Riitu
    2 vuotta sitten
    Tulee todella hyviä! Tosin vaikka tein pieniä, ei tullut lähimainkaan 15kpl. Jos syöjiä on useampi, kannattaa tehdä suurempi taikina, ettei lopu herkut kesken!
  • Ade
    2 vuotta sitten
    Kyllä maistui olen kyllä aika nuori mutta osasin tehä ja no oli hyvää!! ♡♡
  • A.L.
    2 vuotta sitten
    Oikein hyviä😋
  • Tukholmalainen
    3 vuotta sitten
    Käytän syrnikeihin rasvaista 10% puolalaista rahkaa, joka on vähän rakeista. Tulee todella herkullisia. En ole kokeillut vähärasvaista sileää rahkaa. Varmaan Suomessakin on myytävänä mainitsemani tapaista rahkaa. Kannattaa todella kokeilla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Erkki, annoksella tarkoitetaan yhtä lettua.
  • Erkki
    5 vuotta sitten
    No, mikä montako lättyä on annos?
  • Li
    6 vuotta sitten
    Oikeisiin venäläisiin syrnikiin ei lisätään ollenkaan maitoa. Ja käytetään toisenlaista rahkaa joka muistuttaa raejuustoa. Eli tällä reseptillä valmistellaan rahkaohukaisia, ei missään nimessä syrnikejä. Mutta hyvät ohukaiset tulee! 👍
  • Eeva
    7 vuotta sitten
    Tein tupla-annoksen aamupalalle. Vaniljasokeria ei ollut, laitoin sitruunan kuorta ja mehua. Söimme mustikkahillon kanssa. Herkullista!
  • katriina
    8 vuotta sitten
    Mehevät ja maukkaat syrnikit. Kypsyivät nopeasti valurauta- lettupannussa . Vastoin odotuksiani, pysyivät hyvin koossa, ehkä runsaan kananmunamäärän vuoksi. Palavat helposti, varottava liian kuumaa pannua ja pitkää paistoaikaa.