Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahillokeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahilloke

Syrnikit eli rahkaletut ja vadelmahilloke ovat makea jälkiruoka, joka on helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle. Aikaakin kuluu alle 30 minuuttia!

  • n. 15 kpl
  • alle 30 min
  • 85 kcal / annos (45g)

Ainekset

n. 15 kpl
    • 1prk(250 g)maitorahkaa
    • 3kananmunaa
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/4tlsuolaa

Paistamiseen

    • voita ja öljyä

Vadelmahilloke

    • 200g(4 dl)vadelmia (pakaste)
    • 1/2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlrosmariinia
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin vadelmahilloke jäähtymään. Mittaa kaikki ainekset, vanilliinisokeria lukuun ottamatta, kattilaan ja keitä noin 3 minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Kuumenna rasvaa ohukaispannulla ja annostele pannulle taikinaa vajaa 1/2 dl/lettu. Paista paksuhkot letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Tarjoa syrnikit vadelmahillokkeen tai hillon ja kermavaahdon, jäätelön tai smetanan kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 85 kcal350 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 52 arvostelua
  • Li26.5.2018

    Oikeisiin venäläisiin syrnikiin ei lisätään ollenkaan maitoa. Ja käytetään toisenlaista rahkaa joka muistuttaa raejuustoa. Eli tällä reseptillä valmistellaan rahkaohukaisia, ei missään nimessä syrnikejä. Mutta hyvät ohukaiset tulee! 👍

  • Eeva21.6.2017

    Tein tupla-annoksen aamupalalle. Vaniljasokeria ei ollut, laitoin sitruunan kuorta ja mehua. Söimme mustikkahillon kanssa. Herkullista!

  • katriina18.10.2016

    Mehevät ja maukkaat syrnikit. Kypsyivät nopeasti valurauta- lettupannussa . Vastoin odotuksiani, pysyivät hyvin koossa, ehkä runsaan kananmunamäärän vuoksi. Palavat helposti, varottava liian kuumaa pannua ja pitkää paistoaikaa.