Ranskalainen kirsikkapannukakkuReseptin teki kumppani

Ranskalainen kirsikkapannukakku

Ranskalaisen kirsikkapannukakun eli clafoutiksen taikinasta syntyy helposti myös kesäiset pikkupannarit. Nauti tuoreiden kirsikoiden kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2kananmunaa
    • 3/4dlsokeria
    • 1/2dltäysmaitoa
    • 1 1/4dlvehnäjauhoja
    • ripaussuolaa
    • 25gvoita sulatettuna
    • 3dltuoreita kirsikoita puolitettuna ja kivet poistettuna
    • 1/2rklvoita paistoastian voiteluun
    • 1/2rkltomusokeria

Koristeluun

    • tuoreita kokonaisia kirsikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä kerma ja maito kädenlämpöiseksi, ja lisää muna-sokerivaahtoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot ja suola taikinan sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu voi.
  2. Voitele grillinkestävä paistoastia, esimerkiksi valurautainen lettupannu. Lisään pannun pohjalle kirsikat (2-3 kpl/pieni pannukakku) ja kaada taikina päälle. Grillaa keskilämmöllä 4-5 minuuttia tai kunnes pannukakun pohjassa on hyvä väri. Käännä pannukakut ja jatka grillausta vielä 2-3 minuuttia.
  3. Ripottele pannukakkujen päälle tomusokeria ja tarjoa lämpimänä. Koristele annos tuoreilla kokonaisilla kirsikoilla.

Tiesitkö että...

Taikinasta tulee 20-24 pientä pannukakkua tai 4-5 isompaa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua