Ranskalainen kirsikkapannukakku
Ranskalaisen kirsikkapannukakun eli clafoutiksen taikinasta syntyy helposti myös kesäiset pikkupannarit. Nauti tuoreiden kirsikoiden kanssa.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2kananmunaa
- 3/4dlsokeria
- 1/2dlPirkka kuohukermaa
- 1/2dltäysmaitoa
- 1 1/4dlvehnäjauhoja
- 1/2tlleivinjauhetta
- ripaussuolaa
- 25gvoita sulatettuna
- 3dltuoreita kirsikoita puolitettuna ja kivet poistettuna
- 1/2rklvoita paistoastian voiteluun
- 1/2rkltomusokeria
Koristeluun
- tuoreita kokonaisia kirsikoita
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä kerma ja maito kädenlämpöiseksi, ja lisää muna-sokerivaahtoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot ja suola taikinan sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu voi.
- Voitele grillinkestävä paistoastia, esimerkiksi valurautainen lettupannu. Lisään pannun pohjalle kirsikat (2-3 kpl/pieni pannukakku) ja kaada taikina päälle. Grillaa keskilämmöllä 4-5 minuuttia tai kunnes pannukakun pohjassa on hyvä väri. Käännä pannukakut ja jatka grillausta vielä 2-3 minuuttia.
- Ripottele pannukakkujen päälle tomusokeria ja tarjoa lämpimänä. Koristele annos tuoreilla kokonaisilla kirsikoilla.
Tiesitkö että...
Taikinasta tulee 20-24 pientä pannukakkua tai 4-5 isompaa.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Aprikoosikakku on hyvä, kesän vierasvara!
Ei kyllä 1/2 dl maidosta kovin monta lettua tule, olisiko oikea yksikkö litra?
Nana, tuotteeseen tulee tosiaan vain 0,5 dl maitoa ja saman verran kermaa. Kyseessä on ranskalainen pannukakku, joka ei ole täysin samanlainen kuin perinteinen pannukakku.
Paljonkos sitä maitoa laitettiin kun reseptistä puuttui maininta
Lettunen, maitoa laitetaan reseptin mukaisesti 1/2 dl täysmaitoa.
Helppo ja hauska!