Ranskalainen kirsikkapannukakku
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalaisen kirsikkapannukakun eli clafoutiksen taikinasta syntyy helposti myös kesäiset pikkupannarit. Nauti tuoreiden kirsikoiden kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
2 | kananmunaa tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1/2 dl | tai |
1/2 dl | täysmaitoa tai |
1 1/4 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 tl | tai |
ripaus | suolaa tai |
25 g | voita sulatettuna tai |
3 dl | tuoreita kirsikoita puolitettuna ja kivet poistettuna tai |
1/2 rkl | voita paistoastian voiteluun tai |
1/2 rkl | tomusokeria tai |
Koristeluun | |
---|---|
tuoreita kokonaisia kirsikoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 872 kJ / 209 kcal |
Rasva | 8,8 g |
josta tyydyttynyttä | 5 g |
Hiilihydraatit | 26,7 g |
josta sokereita | 16,3 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä kerma ja maito kädenlämpöiseksi, ja lisää muna-sokerivaahtoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot ja suola taikinan sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu voi.
Voitele grillinkestävä paistoastia, esimerkiksi valurautainen lettupannu. Lisään pannun pohjalle kirsikat (2–3 kpl/pieni pannukakku) ja kaada taikina päälle. Grillaa keskilämmöllä 4–5 minuuttia tai kunnes pannukakun pohjassa on hyvä väri. Käännä pannukakut ja jatka grillausta vielä 2–3 minuuttia.
Ripottele pannukakkujen päälle tomusokeria ja tarjoa lämpimänä. Koristele annos tuoreilla kokonaisilla kirsikoilla.
Taikinasta tulee 20–24 pientä pannukakkua tai 4–5 isompaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Juustoportti luomu kirnuvoi 200gHinta 4,09/kpl20,45/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Valio Luomu™ voi 200gHinta 2,65/kpl13,25/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
- 30 - 60 min3,7(138 arviota)
- yli 60 min4,7(6 arviota)
- 30 - 60 min3,2(39 arviota)
- 30 - 60 min4,4(318 arviota)
- alle 30 min2,5(46 arviota)
- 30 - 60 min4,0(843 arviota)
- 30 - 60 min3,3(45 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (15 arviota)
- Liinu3 vuotta sittenVoiko puolen desin kermasta ja puolen desin maidosta eli yhdestä desistä nestettä saada 20 -24 pikkulettua tai 4-5 isoa lettua? Viittaan ranskalaisiin kirsikkalettujen reseptiin.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLiinu, tuotteeseen tulee tosiaan vain 0,5 dl maitoa ja saman verran kermaa. Kyseessä on ranskalainen pannukakku, joka ei ole täysin samanlainen kuin perinteinen pannukakku.
- Marja leipuri5 vuotta sittenAprikoosikakku on hyvä, kesän vierasvara!
- Nana5 vuotta sittenEi kyllä 1/2 dl maidosta kovin monta lettua tule, olisiko oikea yksikkö litra?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenNana, tuotteeseen tulee tosiaan vain 0,5 dl maitoa ja saman verran kermaa. Kyseessä on ranskalainen pannukakku, joka ei ole täysin samanlainen kuin perinteinen pannukakku.
- Lettunen5 vuotta sittenPaljonkos sitä maitoa laitettiin kun reseptistä puuttui maininta
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLettunen, maitoa laitetaan reseptin mukaisesti 1/2 dl täysmaitoa.
- Herkuttelija5 vuotta sittenHelppo ja hauska!