Ranskalainen kirsikkapannukakku Reseptin takana kumppani

Ranskalainen kirsikkapannukakku

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalaisen kirsikkapannukakun eli clafoutiksen taikinasta syntyy helposti myös kesäiset pikkupannarit. Nauti tuoreiden kirsikoiden kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
2
 
kananmunaa
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
täysmaitoa
tai
1 1/4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 tl
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
25 g
 
voita sulatettuna
tai
3 dl
 
tuoreita kirsikoita puolitettuna ja kivet poistettuna
tai
1/2 rkl
 
voita paistoastian voiteluun
tai
1/2 rkl
 
tomusokeria
tai

Koristeluun

 
tuoreita kokonaisia kirsikoita
tai

Ravintosisältö

Energia
872 kJ / 209 kcal
Rasva
8,8 g
josta tyydyttynyttä
5 g
Hiilihydraatit
26,7 g
josta sokereita
16,3 g
Proteiini
4,7 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä kerma ja maito kädenlämpöiseksi, ja lisää muna-sokerivaahtoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot ja suola taikinan sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu voi.

Voitele grillinkestävä paistoastia, esimerkiksi valurautainen lettupannu. Lisään pannun pohjalle kirsikat (2–3 kpl/pieni pannukakku) ja kaada taikina päälle. Grillaa keskilämmöllä 4–5 minuuttia tai kunnes pannukakun pohjassa on hyvä väri. Käännä pannukakut ja jatka grillausta vielä 2–3 minuuttia.

Ripottele pannukakkujen päälle tomusokeria ja tarjoa lämpimänä. Koristele annos tuoreilla kokonaisilla kirsikoilla.

Taikinasta tulee 20–24 pientä pannukakkua tai 4–5 isompaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Juustoportti luomu kirnuvoi 200g
    Hinta 4,09/kpl
    20,45/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,79/kpl
    1,79/l
  • Juustoportti Perhemeijerin täysmaito 1l
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/l
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Valio Luomu™ voi 200g
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (15 arviota)

  • Liinu
    2 vuotta sitten
    Voiko puolen desin kermasta ja puolen desin maidosta eli yhdestä desistä nestettä saada 20 -24 pikkulettua tai 4-5 isoa lettua? Viittaan ranskalaisiin kirsikkalettujen reseptiin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Liinu, tuotteeseen tulee tosiaan vain 0,5 dl maitoa ja saman verran kermaa. Kyseessä on ranskalainen pannukakku, joka ei ole täysin samanlainen kuin perinteinen pannukakku.
  • Marja leipuri
    4 vuotta sitten
    Aprikoosikakku on hyvä, kesän vierasvara!
  • Nana
    4 vuotta sitten
    Ei kyllä 1/2 dl maidosta kovin monta lettua tule, olisiko oikea yksikkö litra?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Nana, tuotteeseen tulee tosiaan vain 0,5 dl maitoa ja saman verran kermaa. Kyseessä on ranskalainen pannukakku, joka ei ole täysin samanlainen kuin perinteinen pannukakku.
  • Lettunen
    4 vuotta sitten
    Paljonkos sitä maitoa laitettiin kun reseptistä puuttui maininta
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Lettunen, maitoa laitetaan reseptin mukaisesti 1/2 dl täysmaitoa.
  • Herkuttelija
    4 vuotta sitten
    Helppo ja hauska!