Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Tallimestarin herukkakiisseliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tallimestarin herukkakiisseli

Herukkakiisseli maistuu koko perheelle jälkiruoaksi tai välipalaksi.

Ainekset

6 annosta
    • 250gpunaherukoita (pakaste)
    • 1 1/4dlsokeria
    • 1 1/2dlPirkka mustaherukkamehua
    • 7dlvettä
    • 4rklperunajauhoja

Väliin ja päälle

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata herukoita hiukan mikroaaltouunin sulatusteholla. Jauha marjat hienoksi monitoimikoneessa sokerin kanssa.
  2. Mittaa mehu, vesi ja perunajauho kattilaan. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu ja alkaa kuplia. Nosta kiisseli pois levyltä. Sekoita herukkasose joukkoon. Anna jäähtyä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat. Paloittele ne monitoimikoneeseen ja hienonna muruiksi. Lisää loput leivästä kuutioina koneen käydessä ja hienonna. Kaada leipämurut pannulle. Paahda muruja 6–8 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes murut ovat paahtuneet rapeiksi. Anna jäähtyä. Mausta kaakaojauheella, fariinisokerilla ja kanelilla.
  4. Kaada puolet jäähtyneestä kiisselistä tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan tasainen kerros muruseosta. Lusikoi päälle loput kiisselistä. Ripottele loput muruseoksesta kiisselin pinnalle. Tarjoa maidon tai kermavaahdon kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille