• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tallimestarin herukkakiisseli

Tallimestarin herukkakiisseli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 250 kcal / annos (210g)

Ainekset

6 annosta
    • 250gpunaherukoita (pakaste)
    • 1 1/4dlsokeria
    • 1 1/2dlPirkka mustaherukkamehua
    • 7dlvettä
    • 4rklperunajauhoja

Väliin ja päälle

    • 5viipaletta(200 g)ruisvuokaleipää
    • 1rklPirkka kaakaojauhetta
    • 2rklfariinisokeria
    • 1/2tlkanelia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata herukoita hiukan mikroaaltouunin sulatusteholla. Jauha marjat hienoksi monitoimikoneessa sokerin kanssa.
  2. Mittaa mehu, vesi ja perunajauho kattilaan. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu ja alkaa kuplia. Nosta kiisseli pois levyltä. Sekoita herukkasose joukkoon. Anna jäähtyä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat. Paloittele ne monitoimikoneeseen ja hienonna muruiksi. Lisää loput leivästä kuutioina koneen käydessä ja hienonna. Kaada leipämurut pannulle. Paahda muruja 6-8 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes murut ovat paahtuneet rapeiksi. Anna jäähtyä. Mausta kaakaojauheella, fariinisokerilla ja kanelilla.
  4. Kaada puolet jäähtyneestä kiisselistä tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan tasainen kerros muruseosta. Lusikoi päälle loput kiisselistä. Ripottele loput muruseoksesta kiisselin pinnalle. Tarjoa maidon tai kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja54 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille