Ruis-mustikkapaistos
Perinteinen marjapaistos maustetaan nyt kardemummalla ja kanelilla ja kuorrutetaan ruismuruseoksella. Noin 1,55€/annos*
4-6 annosta30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 2ps(à 200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- 1dlruokosokeria
- 2tlkardemummaa
- 1rklperunajauhoja
Ruismuruseos
- 1dlfariinisokeria
- 2tljauhettua kanelia
- 75gvoita
Lisäksi
- vaniljajäätelöä
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita ruokosokeri, kardemumma ja perunajauhot keskenään. Pyöräytä joukkoon mustikat. Kaada voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 24 cm).
- Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään. Lisää voi kuutioina ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos mustikoiden päälle vuokaan.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes muruseos saa hieman väriä. Anna hetken jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää tuli, mutta ehdottomasti liikaa sokeria tässä ohjeessa. Etenkin, jos käyttää omia pakastemustikoita, kun niihin on jo pakastusvaiheessa sokeria laitettua. Helposti voi jättää tuon toisen desin sokeria pois tuolta mustikoiden joukosta. Mutta varmasti teen jatkossakin, tietysti pienemmällä sokerimäärällä.
Minkäkokoinen vuoka (∅) ??
Jenna, vuoaksi käy noin 24 cm vuoka. Päivitämme tämän reseptiin.
Ohjeella tuli niin hyvää että tämä jää kyllä klassikoksi meidän keittiöön. Liiasta imelyydestä tietoakaan ja saattoi syödä ilman jäätelöitäkin.
Vipe72, ikävä kuulla, että resepti on ollut liian makea. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi.
Hirveän imelää! Ainakin puolet vähemmän sokereita olisi ollut jo ihan tarpeeksi! Lisukkeena ollut jäätelökään ei maistunut miltään kun tuolla ohjeella tein...😡