• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenakompotti ja ruisrouhe

Rouhea, herkullinen omenajälkiruoka valmistuu alle puolessa tunnissa.
Omenakompotti ja ruisrouhe
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 170 kcal / annos (120g)

Ainekset

6 annosta

Omenakompotti

    • 1dlPirkka omenatäysmehua
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlinkivääritahnaa
    • 3-4(550 g)omenaa (esim. Royal Gala)

Ruisrouhe

    • 3/4tlkanelia
    • n. 1/2tlkardemummaa
    • 3rklsokeria
    • 1 1/2rklvettä
    • 3rkljuoksevaa rasvaseosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita ruisrouheen ainekset kulhossa ja kaada pannulle. Paahda rapeaksi välillä sekoitellen muutama minuutti. Varo ettei rouhe pääse palamaan.
  2. Kiehauta mehu, sokeri ja inkivääri kattilassa. Kuori omenat ja lohko. Lisää omenat kattilaan. Anna kiehua 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Annostele omenakompotti annoskulhoihin. Tarjoa vaniljajäätelöpallon ja ruisrouheen kanssa.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 170 kcal711 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2