• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tervajäätelöä ja mansikkatorttu

Tervajäätelöä ja mansikkatorttu
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

Tervajäätelö

    • 2dlvettä (tai 1 ½ dl vettä + ½ dl tervasnapsia)
    • 1dlsokeria
    • 2rs(à 32 g)Leijona-tervalakritsipastilleja
    • 2lvaniljajäätelöä
    • 1sitruunan kuori raastettuna

Mansikkatorttu

    • 4kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlvaniljasokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 100gsulatettua voita tai margariinia

Täyte

    • 2ltervajäätelöä
    • 1lmansikoita
    • 1dlpaahdettua pähkinä-siemensekoitusta tai paahdettua

Leivinpaperin voiteluun

    • 20gmargariinia tai voita
    • 1dlkookoshiutaleita

Tarjoiluun

    • 1prk(2,5dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Tervajäätelö: Kuumenna vesi (tai vesi ja tervasnapsi) ja sokeri kiehuvaksi. Lisää pastillit ja anna seoksen kiehua hiljaa poreillen 15-20 minuuttia, sekoita silloin tällöin. Jäähdytä. Vatkaa huoneenlämmössä pehmenneet jäätelöt ja sitruunan kuoriraaste sileäksi, pehmiksen tyyppiseksi massaksi. Kaada kastike joukkoon ja pyöräytä jäätelöön tervaraidat. Laita kulho pakastimeen ainakin pariksi tunniksi. Nauti tervajäätelö jälkiruokana tai käytä se marjaleivonnaisten täytteenä.
  2. Mansikkatorttu: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leivinpaperi ja ripottele puolet kookoshiutaleista päälle. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää seos munavaahtoon vuorotellen sulatetun rasvan kanssa. Kaada taikina pellille ja ripottele loput kookoshiutaleet taikinan päälle. Paista uunissa noin 18 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja kakkulevy on kypsä. Jäähdytä.
  3. Leikkaa levy tarjoiluastioiden muotoon. Kauho tervajäätelöä kakkulevyn päälle ja ripottele putsatut ja pilkotut mansikat sekä pähkinä-siemensekoitus päälle. Tarjoa vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille