• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Keijukaiskakku

Keijukaiskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 4munaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Päälle

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä (halkaisija 24-25 cm), tasapohjainen kakkupohjavuoka. Nosta vuoka hetkeksi kylmään. Mittaa kuivat ainekset ja sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sokeri vähitellen. Vatkaa seos kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää jauhoseos parissa erässä siivilän läpi. Sekoita taikina pienellä nopeudella hyvin sekaisin ja levitä vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna vuoan jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
  2. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeksi kerrokseksi. Kokoa kerrokset takaisin päällekkäin. Käytä esim. kahta teekuppia (halkaisija 11-12 cm) muottina ja leikkaa ympyrän yläosan molemmista sivuista symmetriset sukkulat pois läpi kakkukerrosten, jolloin muodostuu olkapäät ja mekko. Leikkaa toinen sukkula keskeltä kahtia, jolloin muodostuu keijukaissiivet. Muotoile toisesta keijun pää.
  3. Suojaa tarjottinen reunat neljällä leivinpaperiliuskalla ja nosta pohjalevyt keskelle. Kostuta levyt appelsiinimehulla ja levitä päälle ohut kerros mansikkahilloa. Viipaloi mansikat ja levitä puolet tasaiseksi kerrokseksi hillon päälle.
  4. Vatkaa kerma sokerin kanssa löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vanilliinisokeri ja rahka. Levitä noin kolmannes rahkakermasta mansikoille. Painele seuraava kakkukerros paikalleen. Kostuta ja täytä toinen kerros samoin. Kostuta kolmas päällimmäinen kakkukerros vain alapuolelta ja käännä varovasti paikoilleen. Peitä kakku leivinpaperilla ja aseta päälle kevyt leikkuulauta painoksi. Nosta kylmään kostumaan ainakin pariksi tunniksi.
  5. Valmista kuorrutusta varten uusi annos kermarahkaa ja peitä kakku kokonaan tasaisella kerroksella. Pursota seoksella keijulle käsivarret, hiukset ja siipien reunat. Irrota tarjotinta suojaavat paperiliuskat varoen, etteivät pää ja siivet siirry paikoiltaan.
  6. Värjää loput kermarahkasta (myös täytteestä jäänyt) vaaleanpunaiseksi nestemäisellä karamellivärillä. Pursota siitä mekkoon kaulus, vyötärö ja helmaröyhelöt. Pursota loput symmetrisesti kakun reunoille.
  7. Tee keijulle silmät ja suu hopeakuulista ja taikasauva foliolla peitetystä hammastikusta. Sirotte hiuksille ja siiville pieniä helmiäisrakeita. Koristele mekko, hiukset ja siivet ranskanpastilleilla. Tarjoa kakun kanssa keijukaisten aamukastejuomaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 180 kcal752 kJ
  • Proteiinia3,87 g
  • Hiilihydraatteja22,2 g
  • Rasvaa7,99 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3