• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Prinsessaleivokset

Prinsessaleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 kpl
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (65g)

Ainekset

20 kpl

Pohjataikina

Täyte ja pinta

Koristelu

    • mansikoita
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää seos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa keskitasolla 8-10 minuuttia.
  2. Kumoa paistettu torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi tortusta.
  3. Vaahdota kerma. Mausta vaahto sokerilla ja vanilliinisokerilla. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi mansikkahillon joukkoon.
  4. Jaa torttulevy kahtia. Levitä puolikkaalle levylle puolet kermavaahdosta ja päälle mansikkahillo. Nosta päälle toinen torttulevy. Nosta leikkuulauta hetkeksi tortun painoksi.
  5. Levitä tortun pinnalle loppu kermavaahto. Kauli marsipaani ohueksi levyksi muovikelmun päällä, tomusokeria apuna käyttäen. Nosta marsipaanilevy kelmun avulla tortun päälle ja poista kelmu. Leikkaa torttu annospaloiksi isolla, terävällä veitsellä.
  6. Siivilöi prinsessaleivosten pintaan tomusokeria ja koristele mansikoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua