• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mansikka-suklaaruusukakku

Mansikka-suklaaruusukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 11 annosta
  • yli 60 min
  • 264 kcal / 100 g

    Ainekset

    11 annosta

    Pohja

    Täyte

      • 1/2levyä (à 190 g)Fazer Sininen maitosuklaata, mansikka-vanilja
      • 200g(n. 4 dl)mansikoita (pakaste)
      • 1rs(200 g)Valio Viola sitruunatuorejuustoa, laktoositon

    Koristeeksi

      • 1/2rklsokeria
      • 1tlvanilliinisokeria
      • tuoreita mansikoita
      • (syötäviä ruusun terälehtiä)

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia.
    2. Kumoa kypsä kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi. Anna pohjan jäähtyä.
    3. Raasta suklaasta 1/2 dl raastinraudalla tai leikkaa siitä ohuita lastuja veitsellä koristelua varten. Rouhi loppu suklaa veitsellä karkeaksi.
    4. Paloittele kohmeiset mansikat. Sekoita joukkoon hillo ja tuorejuusto. Vaahdota kerma ja nostele se mansikkaseoksen joukkoon. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle. Ripottele päälle suklaarouhe. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta alkaen. Pane kääretorttu jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.
    5. Leikkaa kääretorttu 11 osaan. Asettele 7 palaa kukan muotoon tarjoiluvadille leikkauspinnat ylöspäin. Nosta 3 palaa kakun keskelle ja 1 pala päälimmäiseksi.
    6. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma kakun reunoille ja päälle. Koristele kakku suklaaraasteella ja tuoreilla mansikoilla (sekä halutessasi syötävillä ruusun terälehdillä).

    Tiesitkö että...

    Vinkki! Jos haluat kakusta vaaleanpunaisen, värjää kermavaahto punaisella elintarvikevärillä.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 264 kcal1 110 kJ
    • Proteiinia4,26 g
    • Hiilihydraatteja22,8 g
    • Rasvaa17,2 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille6