Juhlava raparperikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Juhlava raparperikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Hurmaa vieraat herkullisella raparperikakulla, joka on hunnutettu kermavaahdolla.

    Ainekset

    12 annosta
    150 g
     
    voita
    tai
    1 1/4 dl
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    4 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    6 dl (300 g)
     
    raparperipaloja
    tai

    Kuorrutus

    1–2 dl
     
    tai
    1/2–1 ps (à 150 g)
     
    tai
    n. 5 dl
     
    Pirkka mansikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 041 kJ / 249 kcal
    Rasva
    11,4 g
    josta tyydyttynyttä
    7 g
    Hiilihydraatit
    31,4 g
    josta sokereita
    17,2 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Aseta leivinpaperi irtopohjavuoanvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat.

    Sulata rasva. Kaada joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon rasva-maitoseos. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.

    Levitä vuoan pohjalle vajaa puolet taikinasta ja puolet raparpereista. Kaada loppu taikina vuokaan ja levitä pintaan loput raparperit.

    Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta se karamellirouheella ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele pinta mansikoilla.

    Vinkki! Voit tarjota kuorrutuksen myös erikseen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Fazer Marianne Crush 150g
      Hinta 3,29/kpl
      21,93/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio kuohukerma 2 dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
      Hinta 3,29/kpl
      13,16/kg
    • Valkoinen mansikka 250g Espanja 1lk
      Hinta 4,95/kpl
      19,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (30 arviota)

    • Lucia
      8 kuukautta sitten
      Just tein juhannusaattoaamuna! Helppo tehdä ja kylläpä maistui. Tätä tehdään toistekki👍
    • Pirkko
      8 kuukautta sitten
      Paljon aineita,tarvii ennakoida mökille ei riitäkkään että on raparperiä mutta teen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      EM, ohjeeseen voi käyttää myös pakastettua raparperia. Ennen käyttöä raparperi kannattaa sulattaa ja ylimääräinen neste valuttaa pois.
    • Em
      1 vuosi sitten
      Ja käykö pakasteraparperit?
    • annastina
      6 vuotta sitten
      Helppo ja herkullinen, tehty lähes joka juhannus kahdeksan vuoden aikana ja aina toimii :)