• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juhlava raparperikakku

Juhlava raparperikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 232 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • 1 1/4dlPirkka kevytmaitoa
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 6dl(300 g)raparperipaloja

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoanvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat.
  2. Sulata rasva. Kaada joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon rasva-maitoseos. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.
  3. Levitä vuoan pohjalle vajaa puolet taikinasta ja puolet raparpereista. Kaada loppu taikina vuokaan ja levitä pintaan loput raparperit.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
  5. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta se karamellirouheella ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele pinta mansikoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tarjota kuorrutuksen myös erikseen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 232 kcal970 kJ
  • Proteiinia3,45 g
  • Hiilihydraatteja30,1 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille