• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Texmex-salaatti

Texmex-tyylinen jauheliha-nachosalaatti on helppo valmistaa. Texmex-salaatti sopii hyvin esimerkiksi illanistujaisiin tai piknikille.
Texmex-salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 340 kcal / annos (250g)

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa
    • 1/2ps(à 25 g)Pirkka fajitamausteseosta
    • 1/2dlvettä
    • 1/2kerää (250 g)jäävuorisalaattia
    • 1(200 g)keltainen paprika
    • 1/2(100 g)kurkkua
    • 1(70 g)punasipuli
    • 2dl(100 g)Valio punaleima-emmentaljuustoraastetta
    • korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää mausteseos ja vesi. Hauduta noin 5 minuuttia.
  2. Revi salaatti laakealle vadille. Lohko tai puolita tomaatit. Kuutioi paprika ja kurkku. Kuori sipuli, puolita ja viipaloi se.
  3. Levitä kasvikset ja juustoraaste salaattipedille. Murskaa noin 1/4 maissilastuista ja lisää ne salaatin päälle. Ripottele pinnalle korianteria tai persiljaa. Lisää lopuksi lämmin jauheliha.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike ja loput maissilastut erikseen salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata tomaatit tai paprikan esimerkiksi maissilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 340 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia16,2 g
  • Hiilihydraatteja21,9 g
  • Rasvaa21,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 92 arvostelua