Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Kirjolohisalaatti ja retiisitsatsikiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohisalaatti ja retiisitsatsiki

Värikäs ja helppo lohisalaatti syödään retiisitsatsikin kanssa.

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita tai -kuutioita
    • 1/4–1/2tlsuolaa
    • 200guusia perunoita
    • 1pienijäävuorisalaatti
    • 1ruukkurucolaa
    • 1keltainen paprika
    • 2tomaattia
    • 1dlruohosipulia tai nippusipulin varsia hienonnettuna
    • (ripaussuolaa)

Retiisitsatsiki

    • 1/2(100 g)kurkku
    • 1nippu (n. 100 g)retiisejä
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 1/2tlsuolaa
    • n. 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlhunajaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Ruskista kirjolohet paistinpannussa ja anna jäähtyä. Mausta suolalla. Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä myös ne.
  2. Revi jäävuorisalaatti ja rucola vadille. Suikaloi paprika, kuutioi tomaatit ja viipaloi perunat. (Mausta perunat ripauksella suolaa.)
  3. Asettele ainekset salaattipedille kerroksittain niin, että kala tulee päällimmäiseksi. Ripottele päälle ruohosipulia.
  4. Kastiketta varten raasta kurkku ja retiisit. Pane raasteet siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.
  5. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille3 arvostelua