• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirjolohisalaatti ja retiisitsatsiki

Värikäs ja helppo lohisalaatti syödään retiisitsatsikin kanssa.
Kirjolohisalaatti ja retiisitsatsiki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 67,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Retiisitsatsiki

    • 1/2(100 g)kurkku
    • 1nippu (n. 100 g)retiisejä
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 1/2tlsuolaa
    • n. 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlhunajaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Ruskista kirjolohet paistinpannussa ja anna jäähtyä. Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä myös ne.
  2. Revi jäävuorisalaatti ja rucola vadille. Suikaloi paprika, kuutioi tomaatit ja viipaloi perunat. (Mausta perunat ripauksella suolaa.)
  3. Asettele ainekset salaattipedille kerroksittain niin, että kala tulee päällimmäiseksi. Ripottele päälle ruohosipulia.
  4. Kastiketta varten raasta kurkku ja retiisit. Pane raasteet siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.
  5. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään.

Ravintosisältö per 100 g

  • 67,3 kcal282 kJ
  • Proteiinia4,15 g
  • Hiilihydraatteja3,32 g
  • Rasvaa4,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2