Maalaissalaatti

Maalaissalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 170 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 3-4kananmunaa
    • 1pkt(120 g)HK Amerikan marmoripekonia
    • 1/2valkosipulinkynttä
    • 1ps(100 g)Pirkka jääsalaattia
    • 1ruukkuPirkka tammenlehtisalaattia
    • 100gkurkkua
    • 1(70 g)punasipuli
    • 50gparmesaanijuustoa

Yrttiöljy

Valmistus

30 - 60 min
  1. Yrttiöljy: Ryöppää yrttejä miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 10 sekuntia. Valuta yrtit hyvin. Pane yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
  2. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja lohko ne. Paista pekonit kuumalla pannulla tai grillissä rapeiksi. Rouhi pekonit veitsellä karkeaksi.
  3. Hiero salaattivati puolitetulla valkosipulinkynnellä. Revi salaatit vadille. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Suikaloi kuorittu sipuli.
  4. Asettele salaatin ainekset vadille, kaada päälle yrttiöljyä (osan öljystä voit tarjota erikseen). Leikkaa parmesaanista ohuita lastuja ja ripottele ne salaatin päälle.

Ravintosisältö per 100 g

  • 170 kcal713 kJ
  • Proteiinia5,54 g
  • Hiilihydraatteja1,88 g
  • Rasvaa15,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille