• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rapea tomaatti-mozzarellasalaatti

Rapea tomaatti-mozzarellasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 186 kcal / 100 g

    Ainekset

    6 annosta

    Päälle

    Lisäksi

      • basilikanlehtiä

    Valmistus

    alle 30 min
    1. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet sekä revi ne laakean vadin pohjalle. Viipaloi huuhdotut tomaatit ja juusto. Lado viipaleet vuorotellen limittäin salaatinlehdille.
    2. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita öljy ja viinietikka sekä valuta tomaatti- ja juustoviipaleille. Nostele pesto pieninä tippoina salaatille.
    3. Leikkaa paahtoleivästä kuoret pois ja kuutioi leipä. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää hienonnettu valkosipuli ja leipäkuutiot. Kääntele leipiä kunnes ne imevät öljyn ja paistuvat rapeiksi.
    4. Levitä kuumat leipäkuutiot salaatille ja koristele tuoreilla basilikanlehdillä. Tarjoa rapea tomaatti-mozzarellasalaatti alku- tai lisäkesalaattina.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 186 kcal777 kJ
    • Proteiinia7,06 g
    • Hiilihydraatteja6,64 g
    • Rasvaa14,6 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille