Helppo punajuuripiirakka
Super helppo punajuuripiirakka valmistuu näppärästi valmiista voitaikinasta. Suolainen pesto on ihana makupari mehevälle punajuurelle. Noin 1,10€/annos.*
8 annosta30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1rkloliiviöljyä
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 1tltimjamia
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1kananmuna (voiteluun)
- 3/4dlvihreää pestoa (esim. Urtekram)
Pinnalle
- tuoretta timjamia
Valmistus
30 - 60 min- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pese, kuori ja leikkaa punajuuret veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Paista punajuuriviipaleita pannulla öljyssä kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää joukkoon etikka, hunaja ja mausteet ja paista vielä muutama minuutti.
- Avaa taikinan laskokset ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 cm x 40 cm). Nosta taikinalevy leivinpaperin päälle pellille ja pistele pohja haarukalla.
- Voitele taikinan reunat kananmunalla noin 3 cm:n leveydeltä. Levitä pesto pohjalle ja lisää päälle punajuuret.
- Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 25 minuuttia. Vuole päälle parmesaanista lastuja ja viimeistele timjamilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit leikata kaulitun voitaikinan reunoihin ohuet viillot, jotta piirakan reunat kohoavat paremmin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi