Hyppää sisältöön
FetapiirakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fetapiirakat

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Suolaiset minipiirakat maistuvat juhlissa lämpimänä tai kylmänä. Fetapiirakat paistetaan näppärästi muffinipellillä, ja leipominen onnistuu lapseltakin. Resepti: Carrot Kitchen
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Täyte

  • 1 rs (200 g) yrttituorejuustoa
  • 200 g fetaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 rouhaisua mustapippuria
  • n. 1 dl basilikaa
  • 12 kirsikkatomaattia

Lisäksi

  • 2 rkl voita
  • basilikaa

Ravintosisältö

  • Energia
    961 kJ / 229 kcal
  • Rasva
    16 g
  • josta tyydyttynyttä
    8,5 g
  • Hiilihydraatit
    14 g
  • josta sokereita
    1,5 g
  • Proteiini
    7,7 g
  • Suola
    1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Kaavi tuorejuusto kulhoon ja notkista lusikalla.
  3. Murustele feta haarukalla ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää kananmunat ja mustapippuria. Sekoita hyvin. Hienonna kourallinen basilikaa ja sekoita täytteen joukkoon.
  4. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Voitele muffinipellin kolot voilla. Paloittele taikina 12 osaan ja painele palat muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
  6. Jaa täyte piirakkapohjille. Asettele 2 kirsikkatomaatin puolikasta täytteen päälle leikkuupinta ylöspäin.
  7. Paista piirakoita 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakat ovat saaneet väriä.
  8. Anna piirakoiden jäähtyä haaleiksi tai ihan kylmiksi. Koristele basilikalla ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (100 arviota)

  • Mite
    1 vuosi sitten
    Herkullisia! Jaoin taikinan 16 osaan, vaikka ohjeessa oli 12. Tuli muhkeita siltikin.
  • shi
    1 vuosi sitten
    Ihan parasta, menee lämpimänä ja kylmänä. Vakkari resepti kun kaipaa suolaista naposteltavaa illanistujaisiin
  • Rontti
    1 vuosi sitten
    Älyttömän hyvää ja helppoa.
  • Valekokki
    2 vuotta sitten
    Fetan tilalle laitettu välillä savukylmälohta👍
  • Siiri
    3 vuotta sitten
    Onnistuisikohan näiden tekeminen yksittäisiin muffinivuokiin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Siiri, jotta piirakkataikina pysyy muodossaan, suosittelemme käyttämään muffinipeltiä.