Fetapiirakat
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
1 rs (200 g) | tai |
200 g | fetaa tai |
2 | kananmunaa tai |
4 rouhaisua | mustapippuria tai |
n. 1 dl | basilikaa tai |
12 | kirsikkatomaattia tai |
Lisäksi | |
2 rkl | voita tai |
basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 026 kJ / 245 kcal |
Rasva | 17,7 g |
josta tyydyttynyttä | 9,2 g |
Hiilihydraatit | 13,3 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 1,1 g |
Valmistus
Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee täyte. Kaavi tuorejuusto kulhoon ja notkista lusikalla.
Murustele feta haarukalla ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää kananmunat ja mustapippuria. Sekoita hyvin. Hienonna kourallinen basilikaa ja sekoita täytteen joukkoon.
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele muffinipellin kolot voilla. Paloittele taikina 12 osaan ja painele palat muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Jaa täyte piirakkapohjille. Asettele 2 kirsikkatomaatin puolikasta täytteen päälle leikkuupinta ylöspäin.
Paista piirakoita 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakat ovat saaneet väriä.
Anna piirakoiden jäähtyä haaleiksi tai ihan kylmiksi. Koristele basilikalla ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,55/kpl6,37/kg
- Valio Viola® kevyt 200 g yrtti tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Nams Terttukirsikkatomaatti 180g Suomi 1lkHinta 3,99/kpl22,17/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Sunnuntai piirakkataikina 400g laktoositon pakasteHinta 3,49/kpl8,73/kg
- Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina suolainen 380 g pakasteHinta 1,89/kpl4,97/kg
- Mevgal aito kreikkalainen laktoositon fetajuusto PDO 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Kolios Laktoositon Feta 200gHinta 4,65/kpl23,25/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,25/kpl46,30/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
- Helmitomaatti punainen pikari 200g Suomi 1lkHinta 3,69/kpl18,45/kg
- Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 2,69/kpl10,76/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös n äistä
- 30 - 60 min4,5(211 arviota)
- 30 - 60 min4,2(150 arviota)
- 30 - 60 min4,1(215 arviota)
- 30 - 60 min2,7(10 arviota)
- yli 60 min4,0(217 arviota)
- 30 - 60 min4,0(53 arviota)
- 30 - 60 min3,4(134 arviota)
- 30 - 60 min4,3(45 arviota)
Arvostele resepti
- Mite6 kuukautta sittenHerkullisia! Jaoin taikinan 16 osaan, vaikka ohjeessa oli 12. Tuli muhkeita siltikin.
- shi1 vuosi sittenIhan parasta, menee lämpimänä ja kylmänä. Vakkari resepti kun kaipaa suolaista naposteltavaa illanistujaisiin
- Rontti1 vuosi sittenÄlyttömän hyvää ja helppoa.
- Valekokki1 vuosi sittenFetan tilalle laitettu välillä savukylmälohta👍
- Siiri2 vuotta sittenOnnistuisikohan näiden tekeminen yksittäisiin muffinivuokiin?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSiiri, jotta piirakkataikina pysyy muodossaan, suosittelemme käyttämään muffinipeltiä.