Fetapiirakat
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
1 rs (200 g) | tai |
200 g | fetaa tai |
2 | kananmunaa tai |
4 rouhaisua | mustapippuria tai |
n. 1 dl | basilikaa tai |
12 | kirsikkatomaattia tai |
Lisäksi | |
2 rkl | voita tai |
basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 026 kJ / 245 kcal |
Rasva | 17,7 g |
josta tyydyttynyttä | 9,2 g |
Hiilihydraatit | 13,3 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 1,1 g |
Valmistus
Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee täyte. Kaavi tuorejuusto kulhoon ja notkista lusikalla.
Murustele feta haarukalla ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää kananmunat ja mustapippuria. Sekoita hyvin. Hienonna kourallinen basilikaa ja sekoita täytteen joukkoon.
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele muffinipellin kolot voilla. Paloittele taikina 12 osaan ja painele palat muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Jaa täyte piirakkapohjille. Asettele 2 kirsikkatomaatin puolikasta täytteen päälle leikkuupinta ylöspäin.
Paista piirakoita 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakat ovat saaneet väriä.
Anna piirakoiden jäähtyä haaleiksi tai ihan kylmiksi. Koristele basilikalla ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Plussa-etu −17 %Fontana Feta 150g OriginalPlussa-kortillaEtuhinta 3,29/kpl21,93/kgIlman Plussa-korttia 3,99/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,09/kpl5,23/kg
- Valio Viola® kevyt 200 g yrtti tuorejuusto laktoositonHinta 2,39/kpl11,95/kg
- Järvikylä basilika rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Patros Feta 150gHinta 3,59/kpl23,93/kg
- Plussa-etu −13 %Filos original fetajuusto 150 g PDOPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl20,00/kgIlman Plussa-korttia 3,45/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina suolainen 380 g pakasteHinta 1,99/kpl5,24/kg
- Sunnuntai piirakkataikina 400g laktoositon pakasteHinta 3,49/kpl8,73/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(183 arviota)
- 30 - 60 min4,6(171 arviota)
- 30 - 60 min3,0(28 arviota)
- 30 - 60 min4,2(138 arviota)
- 30 - 60 min4,2(183 arviota)
- 30 - 60 min3,0(6 arviota)
- yli 60 min4,1(113 arviota)
- 30 - 60 min4,1(49 arviota)
Arvostele resepti
- shi1 kuukausi sittenIhan parasta, menee lämpimänä ja kylmänä. Vakkari resepti kun kaipaa suolaista naposteltavaa illanistujaisiin
- Rontti2 kuukautta sittenÄlyttömän hyv ää ja helppoa.
- Valekokki7 kuukautta sittenFetan tilalle laitettu välillä savukylmälohta👍
- Siiri1 vuosi sittenOnnistuisikohan näiden tekeminen yksittäisiin muffinivuokiin?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenSiiri, jotta piirakkataikina pysyy muodossaan, suosittelemme käyttämään muffinipeltiä.