Kalamunakaskääryle Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalamunakaskääryle

  • Annosmäärä15 viipaletta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tonnikala-munakasrulla on helppo valmistaa ja maistuu niin lounaaksi kuin illalliseksi.

    Ainekset

    15 viipaletta
    6 dl
     
    Pirkka maitoa
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    6
     
    kananmunaa
    tai

    Täyte

    1/2 ps (à 200 g)
     
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1–2 rkl
     
    öljyä
    tai
    2 tlk (à 200 g/150 g)
     
    tai
    1/2–1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    2 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Lisäksi

    2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    512 kJ / 122 kcal
    Rasva
    6,9 g
    josta tyydyttynyttä
    2,8 g
    Hiilihydraatit
    5,1 g
    josta sokereita
    2,5 g
    Proteiini
    9,7 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sekoita maito, jauhot ja suola keskenään. Anna turvota hetken aikaa. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi öljyllä.

    Lisää munat taikinapohjaan ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos uunipannulle ja paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle.

    Kuullota sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet rasvassa. Valuta tonnikalat ja sekoita joukkoon sipulit, tilli ja jogurtti. Mausta sitruunapippurilla.

    Levitä seos munakkaan pinnalle ja kääri rullalle paperin avulla. Nosta kääryle uunipannulle tai -vuokaan ja levitä päälle juustoraaste. Kuorruta 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä. Tarjoa salaatin kanssa.